Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin je slušný remeselník, takže jeho film príjemne odsýpa a nenudí. Problém je v scenári, ktorý je variáciou na Desať Malých Černoškov, ale je neskutočne deravý a blbý. Toto majú byť experti na behavioristiku a profilovanie vrahov? Hádžu po sebe obvinenia typu- "To ty si varil kávu!", "Ty si chcel, aby zavrel vodu!" a podozrievajú toho, kto je absolútne najokatejšou možnosťou (policajt) a tým aj najnepravdepodobnejšou. Ako experti by mali uvažovať trochu, ehm, odbornejšie. Spočiatku je film ešte zaujímavý, ale s prvou smrťou na ostrove to ide všetko z kopca. Tipnúť si vraha je jednoduché, pretože je použitá stará finta s odpútavaním pozornosti. Použitá je však tak okato, že nájdenie vraha len uľahčuje. Val Kilmer bol tých 5 minút, čo na obrazovke pobudol dobrý a je škoda, že nemal väčší priestor. Slater ukázal riť a potom sa z natáčania vyparil aj so svojím šekom. Samotný námet je celkom sľubný (pamätám si, že spomínaná kniha mala veľmi dusnú a nepredvídateľnú atmosféru), ale je spracovaný béčkovo a lajdácky. Škoda. Ale v sobotu večer to zase nijak neuškodí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak lstivej, že se zabiju sám." To je tak pekelně lstivý, že bych vrahovi občas půjčil pistoli a podezíral tu čtyřnohou kočku, která občas přeběhla kameramanovi přes cestu. Nechci tedy nic vyzrazovat, ale ta kočka byla patrně nevinná. Přesto mě ta hra na hledání nejlepšího analytika docela zaujala, ale jakmile se původní sestava 7+1 začala redukovat a mě osvítila myšlenka, že už tu hru chápu, tak mě to pozvolna přestávalo bavit. Ke konci už mi bylo zcela jedno, na koho scénárista ukáže, protože zejtra si to už stejně nebudu pamatovat. Není k tomu důvod. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Zařadil bych tento napínavý filmeček k filmům z lepší kapsy. Sice si dost potrpěl na lekačky a morbidní vykonání vražeb, ale i přesto musím uznat že se tvůrci nápad docela povedl-STÍSNĚNÉ PROSTŘEDÍ-Snad co mě zaskočilo a řekl bych že to právě bylo u filmu nedořešeno a to konec. jistě nebylo lehké ho vymyslet ale zde se moc nepovedl hlavní vrah to nemohl stihnout to se nedalo. Bylo zde přemrštěno náhod a to taky ztrácí na kvalitě. CELKOVĚ POCIT SLUŠNÝ.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z na dlouhé roky posledního výraznějšího filmu Rennyho Harlina se vyklubala adrenalinem nabitá akčně-vražedná jízda, které ale podráží nohy rozkývaná pointa. Překvapivě chytrá krimi jízda by si vzhledem k několika výborným scénám typu přestřelky ve vodě a svěžímu vizuálu zasloužila lepší gradaci, takhle zůstanou finální dojmy zbytečně dole. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Teda na nervy mi tento film zabrnkal, dokonca dvoma rôznymi spôsobmi. Nie som ten typ diváka, ktorý má naštudované všetky predvídateľné trilery a žiadny film si už neužije, takže som sa nechala aj slušne ponapínať a postrašiť, ale nie úplne zblbnúť. Miestami sa totiž postavy správali tak stupídne, že ma šlo roztrhnúť od jedu. Ak sa nás scenáristi snažili presvedčiť, že toto sú americkí kriminálni experti, tak šliapli riadne vedľa. Debilnejšie by sa nesprávala ani parta skautov, čo musí stráviť noc na cintoríne. Dokonca si samoľúbo myslím, že síce nie som agent EFBÍÁJ, ale také hysterické záchvaty a prehliadku najrôznejších neuróz by som určite nepredviedla...to chce proste amerického experta! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama