Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)
  • V roli Sarah Sanders si svůj herecký debut užila velmi slavná americká country zpěvačka Faith Hill, která nazpívala titulní píseň "There You´ll Be" k filmu Pearl Harbor (2001). (Dixieboy)
  • Nicole Kidman souhlasila s účastí ve filmu teprve když slyšela jméno režiséra Franka Oze. (Petr23)
  • Trailer k snímku získal ocenění Trailer roku na Golden Trailer Awards. (imro)
  • Walter (Matthew Broderick) ve filmu odkáže na píseň „The Wind Beneath My Wings“. Tou se proslavila Bette Midler, která taktéž účinkuje ve filmu. (imro)
  • Během testovacích projekcí se producenti rozhodli přetočit několik scén, a tak Nicole Kidman musela přerušit natáčení filmu Tlumočnice a vrátit se do Stepfordu. (imro)
  • Ve filmu se měli původně objevit sourozenci John Cusack a Joan Cusack, pro které by to bylo už 9. společné účinkování před kamerou! Jejich role nakonec převzali Matthew Broderick a Bette Midler. (imro)
  • 90-ti milionový remake filmu z roku 1975 skončil během úvodního víkendu (11.-13.6. 2004) na páté příčce amerického žebříčku s 21,4 miliony. I když filmy Nicole Kidman normálně vydělávají čtyřnásobek openingu, Stepfordské paničky na severoamerickém kontinentě vydělali jen 60 milionů. (imro)
  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)
  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)

Reklama

Reklama