Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • USA Dial M for Murder (více)
Trailer

Když americký spisovatel Mark Halliday navštíví čerstvě vdanou Margot Wendice v Londýně, nevědomky tím spustí řetězec vydírání a vražd. Manžel Margot, Tony Wendice, si všimne jejích citů k Hallidayovi, začne se obávat rozvodu a s ním spojeného vydědění, a tak naplánuje její smrt. K tomu využije svého bývalého spolužáka Lesgateho, který je již zapleten do nezákonné činnosti. Margot se podaří Lesgatea v sebeobraně zabít, ale Tony vše nastrojí tak, aby byla obviněna za úkladnou vraždu. Hallidayovi nezbývá, než Tonyho vyřadit ze hry... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (17)

Grace Kelly

  • Milostný vztah Rayem Millandem, který propukl během natáčení Vraždy na objednávku (1954), byl hodně skandalizován - ona mladá katolička, on starší ženatý muž s dětmi - a téměř zničil hercovo manželství. Utrpěla tím i pověst začínající Grace. (Zdroj: Robert Lacey-Grace Kellyová) (Mirokukii)

Okno do dvora (1954)

  • Alfred Hitchcock spolupracoval s Grace Kelly už ve svém předchozím snímku Vražda na objednávku (1954). Uchvátila ho natolik, že jí osobně vybíral všechny šaty. Když jako Lisa Carol Fremont líbá L.B. 'Jeffa' Jefferiese (James Stewart) na čelo, opakoval Hitchcock tuto scénu sedmadvacetkrát. Dlouhý čas a důkladnou péči věnoval režisér i detailům zapínání hereččiných střevíců - přitom se tyto záběry nikdy nepoužily. (Mirokukii)

Reklama

Reklama