Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Taškařice, při které se pravděpodobně pobaví celá rodina. Efekty a výprava sice nic-moc, ale gagy jsou vtipné a fungují. Slabší části filmu zachraňují hlavně skvěle sehrané ústřední trio a zábavná camea. S knižní předlohou má snímek společný opravdu jen název, což zřejmě nebude vadit dětem pro které je film hlavně určen. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Je to poslední film, ve kterém účinkoval Arnold Schwarzenegger (princ Hapi) předtím, než se stal guvernérem Kalifornie. (imro)
  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)

Reklama

Reklama