Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kung fu Verne? No, spíš kungu fu než Verne. Protože když pominu Foggovu sázku a pár jmen, tak tu z Verna není nic. Což by nevadilo, protože variace a originální pojetí mi nevadí, pokud dostanu odpovídající náhradu. Což jsem bohužel nedostal. Asi to měla být cestovatelská groteska, ale ač je to plné ztřeštěných situací, humoru, který by opravdu pobavil a rozesmál je pomálu. Cestou potěší camea slavných osobností od van Gogha, přes Toulouse-Lautreca až po bratry Wrightovy, pár vizuálních lahůdek a možná některé choreograficky zábavné souboje, ale nestačí to, abych dorazil do cíle cesty kolem tohoto filmu s pocitem spokojenosti. Spíše s pocitem, že bych udělal lépe, kdybych to místo těch 115 stihl za 80 minut. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete, že někdy existoval nějaký Jules Verne, vypnete mozek a nepudete přemýšlet o všech stupiditách ve scénáři, tak se na to dá docela dobře koukat, je to rychlé a svižné, místy dokonce i vtipné. Ovšem, kdo viděl Rytíře ze Šanghaje budou mu zde připadat všechny chanovi soubojové kreace ubohé a nedotažené. Potěší cameo bratrů Wilsonových a Johna Cleese, nepotěší Arnold v trapné roli zženštělého prince a počítačová animace místo pěkných exotických záběrů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to takový typ filmu, který napoprvé celkem pobaví, i když se u něho občas budete cítit trapně a svým kamarádům se rozhodně nebudete chlubit s tím, že jste se u toho i smáli...a že byste se na to podívali víckrát? Nemyslím si. Dětem se bude každopádně líbit, je to barevné, je to praštěné a furt se tam někdo mlátí do hlavy. Jako film vzniklý na základě knižní klasiky to je velký průser. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)
  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama