Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Britský humor, byť z pera francouzského autora, a dobrodružné vyprávění, jež léty a desetiletími nestárne, byly nahrazeny slepencem skečů, eskapád, úniků, úletů, padání, pitvoření a šaškování nedůstojného ani legendární kreslené verze, natož dvouhodinového filmu. Tohle prostě není Cesta Kolem Světa Za 80 Dní, ale nějaký mutant mezi Wild Wild West a Tenkrát Na Východě nebo jak se ta jízda Jackieho Chana přes staré dobré Spojené Státy a podobná necivilizovaná území jmenuje...a co si budeme nalhávat, to není nejlepší vizitka. Ale co se dá dělat, některé gagy či verbální hlody dovedou pobavit a rolička Arnolda Schwarzeneggera je bohovská. Že je to na 114 minut málo? No baže! A s přihlédnutím k tomu jaká byla nejen předloha, ale i dřívější filmová zpracování, je výsledný obrázek ještě horší...40% ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Huh, tak to teda musí být docela záhul, procestovat celej svět za 80 dnů. Vono to ale zas takovej zázrak není. Dle mých výpočtů by se to ale s vhodným autem (Subaru Impreza), vhodným vybavením a pilukám proti nadrženosti dalo zvládnout za 58. Ale zpět k filmu. Já se u toho bavil. Jackie Chan tady opět předvádí ty jeho vtipný bitky a navíc, kde jinde kromě Herkulese v New Yorku, můžete shlédnout Arnieho Švarcenegra v tak vtipný roli??? Ale za těch pár nudných míst musím dát jenom 4*. P.S. - nemá někdo na půjčení 18 milionů??? ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Taškařice, při které se pravděpodobně pobaví celá rodina. Efekty a výprava sice nic-moc, ale gagy jsou vtipné a fungují. Slabší části filmu zachraňují hlavně skvěle sehrané ústřední trio a zábavná camea. S knižní předlohou má snímek společný opravdu jen název, což zřejmě nebude vadit dětem pro které je film hlavně určen. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela svižná komedie s podle mě velice dobrým Stevem Cooganem a roztomilou Cécile De France. Jinak je to takový guláš spíš pro dětské publikum (osmiletý z toho musej šílet blažeností). Jackie ale už přece jenom stárne a tak jeho kopance a rány nemají takové grády jako zamlada a navíc nemá ani tolik prostoru jako v jeho starších filmech. Arnold je se svým hárem vtipný což se dá celkem říct o všech cameo rolích (dokonce i Rob Schneider mi nevadil a to je co říct). Prostě příjemná komedie s občasnýma hláškama typu "držíte mě za bradavky". ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když Phileas (Steve Coogan) drží těsně před zřícením sochu Hapiho, je možné všimnout si, že je přesně v místě zlomu naříznuta. (Mr.Hudson)
  • Když Fogg (Steve Coogan) žebrá v podchodu, je v jedněch z novin, kterými jsou oblepeny stěny, možné spatřit Stalina, což je však vzhledem k časovému zařazení příběhu nesmysl. (Mr.Hudson)
  • Socha prince Hapiho, ztvárněného Arnoldem Schwarzeneggerem, má ve skutečnosti připomínat Terminátora (narážka na Arnoldův kultovní film Terminátor, 1984) v momentě, kdy se po průchodu časem ocitne v této skrčené poloze v blýskající kouli kdesi na předměstí. (TomKey)

Reklama

Reklama