Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto neskutecna jizda. Behem deseti minut je danej dej a pak uz film uhani neuveritelnym tempem az k zaverecnejm titulkam. Navic tu do dejove linie o ceste kolem sveta pridaly jeste druhou linii s ukradenou sochou, takze se dostal ke slovu Jackie Chan a predvadi fakt vyborny bojovy umeni. Jako partaka dostal, do role skvele padnouciho, Stevea Coogana a je tu spousta malejch roli, ktere potesi. Treba krasna Cécile De France, uchylnej Arnie, Jim Broadbent, odpornej Rob Schneider a ne moc vyuziti bratri Wilsonovi, Kathy Bates nebo John Cleese. At uz je zrovna nejaka skvele zvladnuta bitka nebo komedialni scena, porad jsem se skvele bavil. Vic takovejhle filmu. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora skor pobavi detskeho divaka, ale pokial dospelak vydrzi az do konca, ako ja, tak sa urcite najdu chvilky, pri ktorych sa dokaze pobavit aj ten dospely divak. Napokon tento film vobec nie je nudny, aj ked nie vsetky humorne sceny sa vydarily, ale aspon male cameo ulohy znamych hercov urcite potesia... 16.10.2009 _______ Jackie Chan - (Passepartout / Lau Xing) +++ Steve Coogan - (Phileas Fogg) +++ Jim Broadbent - (Lord Kelvin) +++ Cécile De France - (Monika La Roche) +++ Arnold Schwarzenegger - (Princ Hapi) +++ Rob Schneider - (Bezdomovec) +++ Owen Wilson - (Wilbur Wright) +++ Luke Wilson - (Orville Wright) +++ Kathy Bates - (Kráľovna Viktória) +++ John Cleese - (Prešedivelý seržant) +++ Macy Gray - (Spiaca Franczúzska) +++ Frank Coraci - (Nahnevaný chodec) +++ Produkcia: Jackie Chan +++ Hudba: Trevor Jones, David A. Stewart +++ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Není to vtipné ani napínavé, slabá akce a nevkusně dojemný závěr, tragicky hrající Coogan a ještě tragičtější Arnie. To, co drží tenhle marnotratný pokus nad odpadní jímkou je krásně smolařský Ewen Bremner a Jackie Chan hrající si s lavičkou v ruce. Děti do 12 let by se mohly dobře bavit. Proč ale musel Willy Fogg dopadnout jako blbec a Passepartou jako Číňan? Tomu se ale říká umělecká licence :( ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když létající stroj vzlétne z USA směrem do Anglie, vidíme východ slunce vlevo od stroje, měl by však být před nimi. (Mr.Hudson)
  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)

Reklama

Reklama