Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dovolil, aby vznikl tento film? Raději to vědět nechci. Jackie Chan jako Passepartout má být největší lákadlo? Proboha, vždyť ten chlap neumí hrát a jen se furt směje a skáče jak může. Ten mě ani tentokrát nepotěšil. Steve Coogan jako Fogg je naprosto strašný. Hloupý idiot co se tváří a dokonce i o sobě tvrdí, že je vědec? To má být hlavní hrdina? To může někoho bavit sledovat jeho stupiditu? Jediná aspoň na oko chytře se chovající postava je hraná Cécilii De France, která dokonce i hezky vypadá. To však nestačí a film s obrovským rozpočtem (110 milionů vzhledem k obsazení a scénáři jsou vyhozený peníze...) působí jako taková dražší reklama pro všechny cameo herce. To je bohužel tvrdý fakt a je jedno jestli jde o guvernéra Arnolda Schwarzeneggera nebo možná ještě lepší a velmi vtipný výstup bratří Owenů (hrají bratry Wrightovy:)). Vše ostatní je prostě špatně a myslím, že se tu nepobaví ani malé děti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár filmov s Jackie Chanom som už videl. Nie je to žiaden umelec, ale tiež mi ani nie je vyslovene protivný. Takže som zhruba tušil do čoho idem. Žiadne veľké očakávania. Volná variácia na román Julesa Verneho "Cesta okolo svete za 80 dní" patrí ku jeho priemerným snímkom. Prekvapila ma však účasť Arnolda Schwarzeneggera a tiež Kathy Bates na tomto projekte. ** ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Phileas Fogg není tím distingovaným gentlemanem jakým býval v literární předloze... Ve filmu Franka Coraciho se změnil v pomateného vědce, který odpovídá spíš zmatkářům typu Paganela z Dětí kapitána Granta... Dalo by se tedy očekávat, že dominatní role připadne Jackiemu Chanovi v roli Foggova sluhy Passparteua...není tomu tak. A je to možná největší zklamání z tohoto filmu plynoucí - není to film, kde by Jackie Chan hrál prim. Má vedlejší roli, kterou by mohl převzít jakýkoliv jiný Číňan ovládající bojová umění. Ve výsledku pak dochází k tomu, že Phileas Fogg není dostatečně vůdčí typ (a legrační také ne), a Jackie Chan nemá dostatek prostoru pro hraní. Jestli mi vadilo ještě něco, tak to byly podivné animované předěly mezi jednotlivými dobrodružstvími... Působí jako pěst na oko. Mají asi nahradit, zkrátit cestování mezi odlišnými lokacemi... Naneštěstí to pak vypadá jako sled scén bez nějaké logičtější provázanosti... Nesledujeme vlastně Foggovu cestu, ale ty nejzajímavější (pro diváka ne vždy) příhody, které ho potkaly. Příběhu tak chybí dramatičnost, vystupňování. Vždyť i slavná Vernova pointa s jedním dnem, který nakonec hrdinům zbyde navíc vyzní tak nějak naprázdno... Je to škoda...Docela jsem se nasmál - některá camea byla skutečně roztomilá (Arnie), některé vtipy vynikající (královna na konci)... Cihly bez malty ale dům nepostaví, scény bez děje film neutvoří...Příště by to asi chtělo víc úcty a poučit se z literární předlohy, která i po těch letech má spád... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jo přesně na tomhle filmu jsem byl kdysi dávno v kině. Bohužel je to skoro to jediné, co si z filmu pamatuji. Příliš mě tehdy nebavil, neboť je zbytečně příliš dlouhý. Odpad to rozhodně není. Pár světlých momentů se zde najít dá. Bohužel jsou světlé natolik, že je mnoho hodnotitelů nevidí. Srovnávat s knihou nemohu, neboť jsem ji do této chvíle nečetl, a proto zde přikápnu alespoň 2*. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)
  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama