Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

V podstatě bizarním způsobem obstojná šílenost, na které mrzí hlavně prázdnota větší než očekávaná, ve prospěch Jackieho Chana a jeho obvyklých honiček, které působí jako dosti špatný vtip (a že ho mám moc rád). Steve Coogan není zas tak strašný, jeho humor s typickým britským nádechem naopak zachraňuje mnoho. Arnold Schwarzenegger je asi nejlepší část filmu. Velká škoda. Je to jak Karlík a továrna na čokoládu bez surrealismu. Celé to vypadá jako parodie Vernovy předlohy vykastrovaná neodisneyovskou infantilitou. Přitom s koulemi by se na to i možná vzpomínalo v dobrém. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)

Reklama

Reklama