Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno aj lepšie ako klasická verzia, alebo minimálne vyrovnané. Mám rád, ak sa niekto vie pohrať s dejom tak, že hlavnú kostru nenaruší, ale urobí z toho komédiu plnú zábavy aa akcie. V podstate tu nie je nudný moment. Možno veľa čínskych kopačiek do hlavy, ale to je u Jackie Chana povinnosťou. Niektoré triky boli s dnešného pohľadu naozaj lacné, ale dojem mi to neskazilo. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nad tím zamyslíme trochu jinak, dojde nám, že to není pro někoho zas taková extra podívaná. Pro mě je to, ale docela důmyslná souhra okolností. Já bych si film bez Jackie Chana nemohl vůbec představit. Bez něho by byl pouze poloviční a ve scénkách kde právě bojuje se dostane sem tam i nějaká zábava. Příběh byl sepsán vskutku dobře bez jediných chyb, Ewen Bremner se tu představí jako úplný nešika, díky němu se tam také dostává nějaký ten humor. Pro mě příjemná pohodová podívaná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora skor pobavi detskeho divaka, ale pokial dospelak vydrzi az do konca, ako ja, tak sa urcite najdu chvilky, pri ktorych sa dokaze pobavit aj ten dospely divak. Napokon tento film vobec nie je nudny, aj ked nie vsetky humorne sceny sa vydarily, ale aspon male cameo ulohy znamych hercov urcite potesia... 16.10.2009 _______ Jackie Chan - (Passepartout / Lau Xing) +++ Steve Coogan - (Phileas Fogg) +++ Jim Broadbent - (Lord Kelvin) +++ Cécile De France - (Monika La Roche) +++ Arnold Schwarzenegger - (Princ Hapi) +++ Rob Schneider - (Bezdomovec) +++ Owen Wilson - (Wilbur Wright) +++ Luke Wilson - (Orville Wright) +++ Kathy Bates - (Kráľovna Viktória) +++ John Cleese - (Prešedivelý seržant) +++ Macy Gray - (Spiaca Franczúzska) +++ Frank Coraci - (Nahnevaný chodec) +++ Produkcia: Jackie Chan +++ Hudba: Trevor Jones, David A. Stewart +++ ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)
  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)

Reklama

Reklama