Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odmítám být vymrštěn, zraněn elektřinou nebo si opět poranit nějaký orgán. Dávám výpověď." Sluha Passepartout byl skvělý a kdybych nyní vyrazil na cestu kolem světa, tak bych si ho vzal s sebou. Jen nevím, zda by udržel mé tempo, protože jsem schopen pouť ukončit již kolem roku 3892. Snílek Fogg si však stanovil lepší čas a mě celkem bavil na zemi, na vodě i ve vzduchu. A bavil mě hlavně proto, že jsem předem viděl trailer, ve kterém jsem zaznamenal známého plecháče, svalovce a guvernéra s loutnou, takže jsem se prozíravě připravil na to, že o serióznost tady skutečně nejde. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dovolil, aby vznikl tento film? Raději to vědět nechci. Jackie Chan jako Passepartout má být největší lákadlo? Proboha, vždyť ten chlap neumí hrát a jen se furt směje a skáče jak může. Ten mě ani tentokrát nepotěšil. Steve Coogan jako Fogg je naprosto strašný. Hloupý idiot co se tváří a dokonce i o sobě tvrdí, že je vědec? To má být hlavní hrdina? To může někoho bavit sledovat jeho stupiditu? Jediná aspoň na oko chytře se chovající postava je hraná Cécilii De France, která dokonce i hezky vypadá. To však nestačí a film s obrovským rozpočtem (110 milionů vzhledem k obsazení a scénáři jsou vyhozený peníze...) působí jako taková dražší reklama pro všechny cameo herce. To je bohužel tvrdý fakt a je jedno jestli jde o guvernéra Arnolda Schwarzeneggera nebo možná ještě lepší a velmi vtipný výstup bratří Owenů (hrají bratry Wrightovy:)). Vše ostatní je prostě špatně a myslím, že se tu nepobaví ani malé děti. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete, že někdy existoval nějaký Jules Verne, vypnete mozek a nepudete přemýšlet o všech stupiditách ve scénáři, tak se na to dá docela dobře koukat, je to rychlé a svižné, místy dokonce i vtipné. Ovšem, kdo viděl Rytíře ze Šanghaje budou mu zde připadat všechny chanovi soubojové kreace ubohé a nedotažené. Potěší cameo bratrů Wilsonových a Johna Cleese, nepotěší Arnold v trapné roli zženštělého prince a počítačová animace místo pěkných exotických záběrů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)
  • Francouz, který hrdinům říká, že jsou blázni, když skočí do koše balónu, je cameo sira Richarda Bransona, šéfa hudebního vydavatelství Virgin. Branson je také známý držitel mnohých životu nebezpečných rekordů v letu balónem. (imro)
  • Když létající stroj vzlétne z USA směrem do Anglie, vidíme východ slunce vlevo od stroje, měl by však být před nimi. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama