Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Slasher 

všechny recenze uživatele

The Battle of the Century!! Japoncům nestačí, že se na ně valí z ledovce znovuzrozená Godzilla, ale ještě si musí přitáhnout King Konga. Ach jo, být to víc o monstrech a méně o lidech, mohla to být mnohem větší zábava. Závěrečný wrestling je totiž parádní. Takhle s tou omáčkou to je tak za 5/10. Trikově dobrý, je to celý o demolování miniatur a dvou chlápcích v příšeráckých oblečcích, ale má to i své nevýhody jakože Kongova mimika je nulová. Takže celkově se z toho dalo dostat mnohem víc, takhle průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na těch třech filmech o Godzille, co mám doma se mi strašně líbí, že je každý úplně jiný. Tohle se bere trochu vážnějí, než Útok z neznáma, ale nijak mu to neškodí. Je to vlastně taková japonská verze King Konga se vším všudy, co k tomu patří, jen místo pravěkých ještěrů tady máme naprosto vymakanou chobotnici, která se vydá na večeři do domorodé vesnice (nejlepší část filmu). A k tomu všemu přidaná hodnota v podobě Godzilly. Skvělá dobrodružná jízda se sice dnes již zastaralými, ale stále kouzlo neztrácejícími triky. Spokojenost je na místě. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem se od srdce zasmála, především když se Godzilla radovala, že přeprala King Konga, balónkům, stromečku, který napral Kong Godzille do papuly, japonským domorodkyním ve slušivých sukýnkách a zajímavých podprsenkách a opičí jízdě po zadku rovnou do břicha Godzilly. Tyhle věci nikdy nevím, jak ohodnotit, takže to opíšu od znalců a jen dodávám, že to bylo jako zábava dobré. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Druhý film, který jsem od režiséra Ishira Hondy viděl. První byl Godzilla - Útok z neznáma. Čekal jsem něco podobného, ale byl jsem velice, opravdu velice příjemně překvapen. Takhle jsem se u filmu opravdu už velice dlouho nezasmál. Už jenom ty schválně neuvěřitelně naivní triky mě tak pobavili, že bych hodnotil dobře, ale celkové výkony dvou monster byly famózní, především závěrečný souboj byl snad tou nejlegračnější bitkou, kterou jsem ve filmu kdy viděl. Opravdu vřele doporučuji všem filmovým fanouškům, protože tohle si nemůžete nechat ujít. Mám opravdu nutkání hodnotit plným počtem, ale to je snad jen krátká euforie po zhlédnutí. Přece jenom se zde našlo pár trošičku nudnějších a slabších míst a zdravý rozum mi to nedovoluje. Proto to vidím na zasloužené 4 hvězdičky, ale možná někdy v budoucnu, po dalším zhlédnutí, ještě jedna přibude. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal druhou projekci a tentokrát (už po seznámení s celou G-sérií) musím hvězdu strhnout. Sice chápu, že tady chtěl asi Honda složit pomyslnou poklonu Kongovi, který měl zásadní význam pro celý subžánr a především i pro vznik Godzilly, ale já z toho cítil zbytečné vlezdoprdelkovství. Myslím, že by to šlo natočit i tak aby měly obě monstra rovnocenné postavení. Kong má více prostoru a je znát, že měl pro filmaře větší váhu. Japka se zde prostě trochu zbytečně shazují jakoby si neuvědomovaly, že navzdory nepopiratelnému vlivu Konga je to právě Godzilla kdo je králem monstrmůvíček...(no ikdyž v roce 1962 to možná ještě tak zřejmé nebylo-to je fakt)...... Samotný film je ale do pohody. K.Kong je zde za smažku se skelným pohledem, který za obranářskou protislužbu odebírá od domorodců omamné pitíčko :D Lidské postavy jsou sympatické. Nechybí řádná dávka vtipu. Godzilla je tentokrát čistě badass.... Takže fajn-jen prostě G-série má i mnohem povedenější kousky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • V americké verzi byly předabovány i postavy, které v původní japonské verzi mluví anglicky, a pořad "Wonderful World Series" byl změněn na "United Nations News Show". (Dreadd)
  • S myšlenkou na souboj King Konga s jiným monstrem přišel Willis O'Brien, který měl na starosti efekty u původního filmu King Kong (1933). Jeho původní vizí bylo postavit proti sobě King Konga a Frankenstaina, který měl být obrovský a vytvořený z částí různých zvířat. Žádné americké studio však nemělo zájem a nápad se uchytil v Japonsku, kde byl však Frankenstein  nahrazen Godzillou. (Dreadd)
  • Původně se mělo natáčet na Srí Lance. Z finančních důvodů se však nakonec filmovalo na japonském ostrově Oshima. (Terva)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama