Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Slasher 

všechny recenze uživatele

The Battle of the Century!! Japoncům nestačí, že se na ně valí z ledovce znovuzrozená Godzilla, ale ještě si musí přitáhnout King Konga. Ach jo, být to víc o monstrech a méně o lidech, mohla to být mnohem větší zábava. Závěrečný wrestling je totiž parádní. Takhle s tou omáčkou to je tak za 5/10. Trikově dobrý, je to celý o demolování miniatur a dvou chlápcích v příšeráckých oblečcích, ale má to i své nevýhody jakože Kongova mimika je nulová. Takže celkově se z toho dalo dostat mnohem víc, takhle průměr. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sranda...Opičák se rve s gumovým ještěrem (přesně s takovým jsem si hrál, když jsem byl malej a ted hraje ve filmu..to jsou zvraty). Ono gumy je tam vůbec dost. I herci jsou totiž úplně gumoví. Celej film by byl neskonale drsnej, kdyby měl režisér o tunu doláčů víc, než evidentně měl. King Kong dává do držky chobotnici, King Kong dává do držky Godzille, ta zas dává do držky jemu...navíc po vzoru pohádkových draků umí chrlit plameny..nevídáno. Kong má zas skrytou schopnost šlehat z prstů blesky. Ty souboje mezi oběma bestiema jsou boží. Obě se totiž rvou jak ožralí námořníci..no, tyhle starý japonský opičárny si budu muset nastudovat, protože tohle se panstvo každý den nevidí :)))) ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Moje slabé hodnocení možná pramení z faktu, že jsem si tohle DVD v levných knihách pořídil s očekáváním hodiny a půl směšně nevkusné filmařiny, které budu moct pouštět návštěvám k pobavení a dostalo se mi pouze hodiny a půl nudné, neumělé filmařiny s několika málo vtipnými momenty (chobotnice, souboje obou monster) a hláškami ("omluvte náhlé zastavení, blíží se k nám Godzilla")... Nebo je to tím, že jde o můj vůbec první film z originální godzilovské série a já ještě nejsem správně naladěný na kouzlo japonských godzilologů. Tak či tak jsem mohl svojí stovku v LK investovat líp. 40% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hahahaha, tak tohle byla velká prdel!! Ovšem brána s velkým nadhledem! Vynikající humor, skvělá hudba (občas jsem úplně slyšel Kuhnův smíšený sbor) a především různé modely tanků, vlaků, baráků, měst, drátů vysokého napětí a to vše tak roztomile modelářsky udělaný, že jsem se musel usmívat, fakt pěkný, tohle mám moc rád. Kapitolou sama pro sebe jsou Godzilla a King Kong, takový masky jsem ještě neviděl, to jako bylo hodně k smíchu. Ovšem nejvíc jsem se nasmál při finální bitce mezi monstry, to mě fakt tekly slzy, když Kong po Godzille metal šutráky ze skal a narval jí do chřtánu strom i s kořenem a Godzilla po něm šlehala oheň a mlátila ho svým ocasem, to se zkrátka jen tak nevidí!! Fakt super souboj, při kterým nebyla nouze o kopance a mlácení pěstmi a kterej byl docela dost dlouhej! A ty jejich řevy! To je taky maso! Dobrej film! A ještě jedna super scéna s chobotnicí! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Původně měly být všechny scény s monstry natočený pomocí stop-motion techniky, ale režisér tuto možnost zavrhl kvůli rozpočtovým omezením a většinu scén hráli herci v kostýmech. (Dreadd)
  • Kostým King Konga byl po čtyřech letech použit pro natočení druhé epizody seriálu Ultra Q (od r. 1965), kde bylo jeho drobnými úpravami (např. přidání ocasu) vytvořeno opičí monstrum jménem Goro. (Israha)
  • Film se ve své době stal obrovským kasovním trhákem a v současnosti se při zohlednění míry inflace jedná o dosud nejvýdělečnější film o Godzillovi vůbec. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama