Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Slasher 

všechny recenze uživatele

The Battle of the Century!! Japoncům nestačí, že se na ně valí z ledovce znovuzrozená Godzilla, ale ještě si musí přitáhnout King Konga. Ach jo, být to víc o monstrech a méně o lidech, mohla to být mnohem větší zábava. Závěrečný wrestling je totiž parádní. Takhle s tou omáčkou to je tak za 5/10. Trikově dobrý, je to celý o demolování miniatur a dvou chlápcích v příšeráckých oblečcích, ale má to i své nevýhody jakože Kongova mimika je nulová. Takže celkově se z toho dalo dostat mnohem víc, takhle průměr. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zábava a to dost velká. Během filmu si obě monstra jasně získali mojí pozornost a jejich vzájemné střetnutí bylo vyvrcholení celé téhle zábavné taškařice. Kongovo kotrmelec spolu s pohyby Godzilly a také vše ostatním jako např: vojenská základna kterou jako bych si stavěl sám na koberci mě donutili tomuhle prostě dát 4 hvězdy, protože já se královsky bavil. -- 75% --- 7/10 IMDb ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tento film má stejné výsledné hodnocení jako King Kong z roku 1976, to je velmi, velmi legrační:-D Skoro jako tento film, který je hrozná srágora, jako snad všechny monster movie z Japonska, ale samozřejmě tento i jiné filmy hodnotím v žánru tzv. monster movies, kde se musí přimhouřit obě oči, jinak z filmu nebude nikdo nic mít. Tak to prostě u starých filmů s triky je a je nuto k nim takto přistupovat. Jen pro fanoušky monster movies a starých pakáren, kdo očekává něco na způsob Jacksonova King Konga nebo nových verzí Godzilly, bude opravdu hodně moc zklamán. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na počest třiceti let od založení společnosti TÓHÓ. Začínáme ve městě, kde se připravuje výprava za léčivou rostlinou, která roste na ostrově Faro.. Ostrov však střeží gigantický démon. Pověra nebo pravda ? CITÁT - Jen abychom neskončili na grilu.......... Zarazilo mě, jak se domorodci naučili rychle kouřit. Triková stránka je v dnešní době směšná, ale vzhledem ke stáří snímku je prostě úžasná. 42 minuta a "tanec pro King Konga" je choreograficky povedený. Všiml jsem si, že některé záběry se opakují. Například házení oštěpů, jedoucí vlak atd. Některé záběry je možné vidět i třikrát. Souboj Godzilla vs. King Kong byl ve své době určitě vrcholem dramatu a akce, dnes však vyvolá lehký úsměv. CITÁT - King Kong už je na předměstí Tokya a Japonci zvyklí na podobné katastrofy se místo útěku začínají sázet, kdo je silnější. Jo bude i útěk, nebojte. Je tu i ta slavná scéna, kterak King Kong získal do svých spárů mladou ženu. CITÁT - Fumikó, Fumikóóó............. Obě monstra se pak střetnou na pokraji hory Fudži. A kdo vyhraje ? Zvítězí obyčejná elektřina (King Kong) nebo jaderná energie (Godzilla) ? Lidstvo má další důvod přehodnotit svůj vztah ke zvířatům a přírodě. Pravděpodobně komerčně nejúspěšnější film z celé série. Dle mého mu značně škodí komediální prvky a tím ztrácí na dramatičnosti. Nikdy se mi však nepodařilo sehnat projek Johnyho Becka, který se snažil natočit tento příběh znovu a bez komedie. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Velký úspěch filmu vedl společnost Toho k plánům natočit přímé pokračování, které mělo nést název „Continuation: King Kong vs. Godzilla“ a mělo spatřit světlo světa v roce 1963. Film však zůstal pouze ve fázi návrhu, a podrobnější scénář, který měl na svědomí Šiniči Sekizawa, se nedochoval. (Israha)
  • Herci Shoichi Hirose, představitel King Konga, a Haruo Nakajima, který zahrál Godzillu, dostávali z velké části v choreografii pohybů obou monster volnou ruku. [wikipedia] (Terva)
  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno