Reklama

Reklama

Prokletí Salemu

(TV film)
  • Česko Salem's Lot (více)
Trailer

Zlověstné události svedou dohromady spisovatele (David Soul) fascinovaného starobylým domem na kopci, uhlazeného obchodníka se starožitnostmi (James Mason), jehož znalosti sahají daleko za staré harampádí a antikvářova záhadného bledého „společníka" (Reggie Nalder) v Prokletí Salemu. Drastický horor, při kterém tuhne krev v žilách, podle Kingova románu natočil Tobe Hooper (Poltergeist). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pominu-li Vykoupení z věznice Shawshank a Zelenou míli (třeba proto, že to nejsou horrory), Hooperovo Salem's Lot je jednak nejlepší, nejpovedenější a nejstrašidelnější filmovou adaptací Stephena Kinga a po Murnauově Nosferatu, eine Symphonie des Grauens je to druhá nejlepší a nejstrašidelnější upířina, co jsem viděl. A vzhledem k tomu, že upírský žánr nemám moc v oblibě, to je co říct. A to všechno ještě umocňuje fakt, že je to vlastně "JEN" (!!!) televizní film. No páni, kdyby takhle vypadala a podobné pocity vyvolávala většina sračkovějch horrorů, co lezou do kin, to by byla krása. Výborné a hlavně - opravdu strašidelné. Když se hlavní upír dostaví na scénu, mám pokaždé co dělak, abych se leknutím a strachy neposral a nahlas nezařval a to i po několikerém shlédnutí. K nezapomenutelným scénám pak určitě patří zde již mnohokrát zmiňovaní zaokenní létající upíři (prostě super, jak málo stačí, k navození nepříjemných pocitů, před tímhle se všechny digitální triky můžou tak akorát zahrabat do země a poraženecky si přepočítávat 1-0-0-1-1-1-0) nebo mrtvý hrobník houpající se v křesle. Film má celkově přes tři hodiny, což je na adaptaci Kinga optimální, nenacházím v tom žádné hluché nebo nudné místo. Obrovské nadšení a bez odmlouvání plný počet. Už i proto, že zdejších 67% je fakt výsměch. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tří hodinovou verzi a musím se přiznat, že jsem u toho dvakrát usnul, takže napotřetí jsem se už s úspěchem dostal až ke konečným titulkům . Na vině byl podle mě značně pomalejší rozjezd, co na tom, že postavy jsou docela dobře vykresleny, když je to ze začátku nuda...Což oproti knižní předloze v žádném případě nemusí platit(sám jsem se ještě k tomuto dílu nedostal, ale z vlastní zkušenosti vím, že Stephen umí postavy vykreslovat tak, že se do příběhu člověk zakousne a nepustí - to prostě jen tak na plátno nedostanete. Samozřejmě až na výjimky typu Franka Darabonta či Řbitova zvířátek, atd.). No ale zpět k filmu. Až jsem se překousal tou částí, v které se nic moc neděje a konečně dostali daleko větší prostor upíři, byl jsem ve svém blahu a až do konce jsem už nedovolil svým víčkám přiklopit mé oční bulvy. Vezmu-li v potaz, že se jedná o televizní zpracování a točil ho Tobe Hooper, výsledek mohl být i lepší, ale zase na druhou je třeba říct, že o propadák se nejedná a připomenout si kolik režisérů si na Kingovi vylámalo zuby. Slabších 70%. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Slušný TV príspevok do rodinky Kingových adaptácií. Táto patrí do tej mierne lepšej časti, hlavne vďaka skvelým maskám a dobre vykresleným postavám. Úvod, kedy jednotlivých hrdinov spoznávame, je neporovnateľne zábavnejší, než finálny súboj, o trápnom epilógu ani nehovorím. Škoda, mohli to také menej okázalé potiahnuť až do finále. Ale napriek minutáži neľutujem. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tomu výrazně ubral dabing nebo ta zkrácená verze, ale v podobě, ve které jsem měla možnost to zhlédnout, to bylo skoro nekoukatelné. Dialogy o ničem (možná by bylo lepší tam nechat jen toho kapitána Fantomase, který nemluvil, ten vypadal k světu a že ví, co točí), nelogické chování postav a nelogický děj. Upřímně jsem se bavila jen proto, že divácké osazenstvo mi to umožnilo (některé, jiné se na mě klasicky zlobilo, ještě, že mě nemohli vykázat). Ale, tu jednu musím dát za ty létající chlapce u okna, kteří za sebou měli ten hustý dým. To se mi líbilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa sa do malého mestečka Salem prisťahuje starší pán, ktorý si prišiel spolu s "partnerom" otvoriť malý obchodík so starožitnosťami. Je to ale skutočný dôvod prečo sa prišli usadiť do Salemu? Po ich príchode sa totiž začnú v mestečku diať zvláštne veci. Najprv miznú deti, neskôr aj starší občania mesta. Proti zlu sa postaví jediný muž.. Atmosféra, príbeh, herecké výkony. To sú tri dôvody prečo dať tri hviezdičky. Nato že ide o horor z doby "kamennej" som milo prekvapený. Lepší priemer. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Původně byl Toobe Hooper osloven, aby natočil pouze celovečerní film podle Stephena Kinga. Během natáčení se však objevily zvěsti o natáčení Draculy Johnem Badhamem a výrobě remakeu Upíra Nosferatu Wernerem Herzogem. Vedení Warneru tedy bleskově přehodnotilo strategii a z původně plánovaného celovečeráku sešlo a začala se natáčet TV minisérie. (Rodriguez)
  • „Salem´s Lot“ napsal Stephen King jako poctu Stokerovu „Draculovi“. Tuto poctu chtěl vyjádřit i ve filmové verzi tím, že do filmu vpraví odkaz na Draculu. Odkaz byl realizován podobou upíra, který odpovídá Draculovi z filmu Upír Nosferatu (1922). (BrianStorker)
  • Kratší verze filmu se od té delší liší nejen stopáží, ale několik scén je uvedeno v jiném pořadí a jedna je dokonce natočena jinak. Když Cully Sawyer (George Dzundza) nachytá svou ženu Bonnie (Julie Cobb) s Larry Crockettem (Fred Willard), donutí Larryho namířit si na obličej pušku, kterou drží Cully v ruce. V kratší verzi si musí Larry strčit pušku do pusy. (fisus)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama