Reklama

Reklama

VOD (1)

Některé dny jsou důležitější než jiné... Stává se, že některý den vydá za mnoho jiných. Dnes musí Henry Hackett (Michael Keaton), redaktor newyorského bulvárního plátku, učinit několik zcela zásadních rozhodnutí. Jeho žena, novinářka v pokročilém stupni těhotenství, má před sebou své vlastní naléhavé uzávěrky. Henryho šéfová (Glen Closeová), vedoucí redaktorka, dospívá k životní krizi. Její nadřízený (Robert Duvall) se právě dozvídá, že je vážně nemocný. K tomu všemu jsou jejich noviny právě na horké stopě případu, který by mohl odhalit jeden velký skandál a osvobodit dva chlapce, nevinně obviněné z vraždy. Musí se však stihnout uzávěrka! S tikajícími hodinami roste napětí všech, nervy pracují na plné obrátky a někde uprostřed tohoto chaosu nastávají okamžiky, které změní životy těchto lidí navždy. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (59)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě v dobách, kdy nebyl Ron Howard tak slavný, natočil tento nenápadný ale výborný snímek z žurnalistického prostředí. Plejáda výborných herců, povedené a vtipné scény a neuvěřitelná gradace mě opravdu dostaly a chvílemi jsem si říkal jestli dělat pro noviny je tak zábavné jako sledování tohoto filmu. Ale asi ne. Po druhém, třetím, čtvrtém a pátém shlédnutí musím dát plný počet. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokusy o crazy komedii by byly fajn, kdyby to bylo k smíchu. Ale ono nebylo... 1) Z filmu si pamatuji především protivnou nervózní atmosféru jako obraz dnešní doby a novinářského řemesla zvláště. 2) Mírné pousmání, když ne přímo úšklebek, u mě vyvolalo lpění na etických principech. Bulvár a etika? To mě podrž. 3) Snímek je plný zajímavých rozhovorů: Martha: Henry, listen. Tomorrow is fine. Tomorrow. Henry: No, today. Martha: Tomorrow. Henry: Today. Today. Today. Today. Martha: Tomorrow! Tomorrow! Henry: Today, now. Today, now. Today. 4) Na závěr dobrou radu: A clipboard and a confident wave will get you into any building in the world! ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu sa u mňa hodnotenie posúvalo od počiatočných 2* (kvôli nudnému začiatku, kde som sa pol hodinu nemohol dostať do diania) až po 4* (za vygradovaný záver). Na to, že sa jedná o komédiu je tu humoru pomenej, dôležité sú postavy (ktoré sú dobre zahrané), ich vzťahy a všetok chaos okolo novín. Zaujali ma niektoré scény, kde bola až dokumentárna kamera a herci hrali veľmi presvedčivo (najmä scény, kde sa dohovárali, čo pôjde do novín), pretože boli fakt uveriteľné (oproti tým klasickým hollywoodskym dramatickým scénam) a pripomínali seriál The Office. Celkovo ale ide o klasickú, mierne nadpriemernú 90´s komédiu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá komédia, ak to tak môžem nazvať, na tému , čo všetko sa dá stihnúť alebo posrať za jeden deň v redakcii istého denníka. Úvodných asi 20 minút to bolo skôr priemerné, ale postupne si ma film hlavne humorom priťahoval na svoju stranu, až ma to úplne chytilo. Výborné obsadenie, ale hlavne vtipné hlášky a dialógy robia z filmu príjemné posedenie. „ Prestaňte tu fajčiť, doktor mi našiel nikotín už aj v moči...Tak mi nestrkaj čuráka do môjho popolníka“...80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná nedělní oddechovka. Ron Howard buď ovládá brilantně životopisy nebo si odpočine u takových pohodiček jako je právě film Noviny. Aneb ze života novinářů, kteří nemají jednoduchý, jak život v soukromí, tak v práci. Celé je to mimochodem v takovém tom poctivém a spravedlivém americkém duchu. Je tu dobrý Američan, špatný Američan, oba mají nějaké poselství a vše končí comebackem. No a do toho hraje taková ta devadesátková americká hudba jako podkres. Jo, tuhle atmosféru v amerických filmech fakt mám děsně rád. U ní se dobře odpočívá. Hlavní hrdinové jsou totiž neuvěřitelní pohodáři a tady jim k tomu ještě pomáhá krásná kulisa v podobě New Yorku. Co víc chtít… ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Při psaní postavy těhotné manželky Henryho Hacketta (Marisa Tomei) otěhotněly obě manželky scenáristů bratrů Koeppových. (kenny.h)
  • Šéfredaktorka Alicia Clark (Glenn Close) byla v původním scénáři muž Alan. Ron Howard požádal scenáristy o změnu, aby redakci nedominovali pouze muži. Zároveň chtěl vykreslit vnímání mocné ženy v mužské pozici jejím okolím. (kenny.h)
  • Postava Henryho Hacketta (Michael Keaton) byla inspirována Richardem Espositem, uznávaným americkým novinářem, mimo jiné držitelem 5 ocenění Emmy. Americký novinář a publicista Michael James McAlary, držitel Pulitzerovy ceny, byl inspirací pro postavu Michaela McDougala (Randy Quaid). (kenny.h)

Reklama

Reklama