Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a možno aj potrebný dokument. Netreba však preceňovať jeho účinok na cieľové skupiny divákov. Všetci o tom, čo sa deje vedia, možno im film prinesie nejaké nové detaily. Podstata však tkvie v ľudskej chamtivosti, pohodlnosti a prokrastinácii. Každý slovne proklamuje svoj súhlas, ale keď príde na činy, obzerá sa po ostatných alebo žiada odklad pre seba. Na to, čo sme urobili s našou planétou mi stačil môj život a to sa môžem považovať za jedného z tých šťastnejších, ktorí ešte zažili prírodu v takom stave, v akom sme ju dostali do rodičov a prarodičov. Správanie sa ľudstva však žiaden film neovplyvní, jeho tendencia k sebazničeniu je nezvratná. Účet však bude vystavovať príroda, pretože tá tu bola pred človekom a bude aj po ňom. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem byl v týhle oblasti vždycky totální buran a ignorant, ale určitě taky díky celebritě a povyku, jsem se rozhodl obětovat tomu chvilku. A je s námi konec? Ehmmm... Ani tenhle dokument mě nepřesvědčí přestat se klidnit tím, že klima planety se mění tak jako tak a schopnost lidstva se adaptovat v průběhu dějin je až neuvěřitelná, každopádně zajímavý to bylo a Leo, ač působil jako posh turista, si za dobrovolnou "spasitelskou" činnost zaslouží nějaký ten respekt. K dokonalosti mi tu ale nějaká ta přesvědčivost, naléhavost a propracování přeci ještě chybí. (říká č*rák co ani netřídí odpadky) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím úplne so všetkým, čo tu bolo povedané (téma Čína), ale ide rozhodne ide o jedno z najdôležitejších diel tejto doby, a bolo by úplne nezmyselné špárať sa v detailoch. To máte ako s Grétkou, keď desaťtisíce dospelých ľudí hejtujú pätnásťročnú autistku, ktorá keby sa aj náhodou mýlila, tak svet bude prinajhoršom trochu viac eko. Klimatické zmeny sú fakt a kto tomu neverí je slepý, alebo idiot. Alebo oboje. Ohodnotiť to moc neviem, tak asi za 4*? ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni komedie Leonarda Di Capria? Rezie Cislo 5 zije? Nejlepsi song Trenta Reznora za poslednich x let? Ale jinak zasadni poselstvi, nicmene to ze Gloupu Woupu je realne uz vime preci od roku 1999 kdy nam to vysvetlila Futurama ve famoznim kratkometraznim dokumentu Global Warming - None Like It Hot! 9/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama