Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najfeministickejšia séria tohto seriálu. Toľko ženských postáv, až kvôli tomu vynikne pár tých mužských ako napr. sekerník, woodo šaman a lovec čarodejníc, ktorého posledná scéna patrí k najlepším scénam série. Najemancipovanejšia z nich je postava stvárnená Sarah Paulson, ktorá prekonáva najväčšie množstvo problémov. Kvôli spomínanej prevahe žien to nebola moja najobľúbenejšia séria, avšak ma nijako ani neurazila, nemám žiadne väčšie výhrady. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií mi stačili prvé dva diely a prestávalo ma to baviť. Zvyšok bol pre mňa akousi stratou času. Prišlo mi to, akoby sa chceli režiséri a scenáristi a tiež herci iba poriadne vyblázniť. Celkovo príbeh o čarodejniciach nemôže byť veľmi dobrý. Navyše keď je to zmeska pošahaných pätnástok, ktoré práve dostali svoj prvý menzes. To ma skutočne neláka. A o nejakom strachu sa tu netreba rozpisovať, nebola tu dokonca jediná lakačka a z hororu sa prešlo na telenovelu. Ale celkovo strata strachu a hororu sa už vliekla aj ďalšími sériami. Prečo si teda tvorcovia dajú do samotného názvu slovíčko "Horror"? To človek čaká, že sa zaserie aj keď na to bude pozerať na pravé poludnie, za slnečného počasia a držiac svoju mamu za ruku. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama