Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec překvapený, že se mi líbila i třetí série AHS. Opět skvěle vymyšlený děj a pořád dokáž překvapit. Jsem rád, že seriál pořád neztrácí své kouzlo a je vidět, že nápady ještě nedošly. Zpracování moderních čarodějek tu je podle mě dobré a docela i realistické. Atmosféra tu je dobrá a myslím, že i méně strašidelná a nepříjemná než v Asylum. Líbilo se mi, že je tu více vstupů do minulosti než v Asylum. Ale asi radši zase nebudu moc porovnávat. Příběh skvělý, herci jako vždy přesvědčivý a tady mi dokonce přišlo, že svoje role prožívají víc než v minulých sériích (vím, zase porovnávání). Jen mi tu občas neseděla hudba, ale jen proto, že to není můj styl. Ale i tak se mi některé pasáže líbily. Opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama