Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story Coven je příběh o čarodějnicích. Pár námitek by se našlo, jako zapracovat na atmosféře, ukázky z toho všeho byly nejlepší. Pár scén bylo děsivých, ale mnoho jich nebylo. Atmosféra oproti Asylum i první sérii je o několik stupňů horší. Zvraty jako v předchozím díle nechybí a toho si cením, děj i příběh byl od prvního dílu výborný a dokázal bavit. Asylum jen těžko bude nějaká série překonávat, ale dle mého Coven překonal první sérii, která mi bohužel od začátku neseděla. Jako lákadlo na další sérii dobré a hodnocení přesně mezi Asylum a Murder House .. 7/10 = 75% ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven je velice zajímavě zpracovaný svět čarodějek na pokraji vymření. Zápasí nejen s okolním světem ale i uvnitř covenu mezi sebou. Klady: I když se děj odehrává v současnosti, nechybí pár zajímavých návratů do minulosti, které celý děj obohacují. A nejen události ale i postavy. Madame Delphine se jako zatvrzelá rasistka, objevená nejvyšší, která je ve sporu s Marií Laveau do děje také skvěle hodí. Jsem ráda, že seriál nezůstal jen u čarodějek jednoho covenu, ale je tu i zmíněná voodoo královna a její svět, a především Papa Legba. Série je plná skvělých hereček jako Taissa Farmiga (Zoe) nebo Emma Roberts (Madison). Nade všemi opět ale září Jessica Lange v roli nejvyšší čarodějky. Zápory: Covenu chybí takové to napětí, mráz lezoucí po zádech a reakce typu… COŽE?! Už to není to pravý AHS, ale pořád to má slušný děj a scénář. Bohužel se schopnostmi čarodějek přichází i pro mě docela zmatek. Postavy jsou chvíli mrtvé pak zase ne pak jsou tu i duchové atd. No je to občas šílený bordel. Navíc to neustálé hledání nejvyšší a hádání se o to která je ta pravá po pár epizodách už taky leze krkem. Hodnocení: (4*) za téma čarodějky, skvělý soundtrack, nejvyšší čarodějku a jeden z nejlepších konců v AHS. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může obsahovat spoilery. Zhlédnuto jako poslední série z těch co jsou doposud dotočené. Do třičtvrtě série jsem se dívala s titulky , na poslední díly česky. Výjimečně musím konstatovat, že je lepší český dabing. Speciálně pro Jessicu se hodí dokonale. Od prvního dílu jsem si oblíbila Sarah Paulson, kterou jsem ve 4. sérii nemohla vystát a samozřejmě Jessicu. Intro série je jedno z nejstrašidelnějších, takže jsem ho většinou přeskakovala :D). Ve druhé sérii jsem nemohla vystát Lily Rabe ale zde zazářila i s tím svým super outfitem :) to samé Myrtle Snow - "rudá hlava" :D). Emma Roberts měla zajímavou roli a hrála to perfektně ale většinu času mě tam nezajímala. Děj se mi vcelku líbil i když bylo něco přestřelené ale na Asylum se to vůbec nehrabe. Závěr mě tedy docela naštval, čekala jsem nějaké mega drama rozuzlení, tohle bylo kapku předvídatelné. :). Nechci sérii shazovat, myslím že byla o kapku lepší než ta čtvrtá (i když ta končila dramatičtěji). Hudba byla perfektní jako vždy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven jsem viděla až zpětně po tom, co se potvrdilo, že beztak na sebe bude všechno navazovat, byť v drobnostech a já nechci o žádné easter eggy přijít. Nicméně čarodějnická mise dvou znepřátelených klanů z Nového Orleánsu byla extrémně over the top v každém směru. Ale co bylo moc v současnosti, vynahradila skvělá kamera a perverzní flashbacky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno