Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy nás opět překvapil. Ze začátku se jen těžko odhaduje, kam seriál bude směřovat. Když se to ale pak zlomí, tak je to super. Tato série se věnuje kultům a to konkrétně jednomu inspirovaném kultem Charlese Mansona. Ukazuje nám, jak jsou lidé snadno zmanipulovatelné a jak lehko se dostane k moci i úplný psychopat. Nemusí to působit úplně autenticky, ale jisté varování tam je. Opět tu je řada starých známých tváří. Objeví se tu ale i dost nových lidí. Celé to stojí hlavně na Sarah Paulson a Evanu Petersovi, podobně jako to bylo ve 2. sérii. Podařilo se jim sem nakomponovat i americké prezidentské volby, které vlastně všechno odstartovaly. Tato série téměř postrádá nadpřirozeno a tím se od ostatních dost liší. Mnoho postav děj opustí. Uvidíme, co nás čeká příště. Prý má být celkem 9 sérií. "Umřel bys pro mě?" ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy keď si poviem, že horšia séria ako predošlá nebude, vždy sa sklamem. Vždy vkladám do každej novej série nádej. Tento seriál mám veľmi rada, vždy sa naň teším ale táto séria bola pre mňa rozhodne tá najtupšia a rozhodne i najnudnejšia. Politika? Ako vážne?! Keby viem pozriem si televízne noviny na Jojke, takisto je to plné sračiek. Banda bezmozkov čo nepremýšľa, a tak za celú partiu premýšľa jedna veľmi dementná postava. Pozerať sa 11 epizód na hysterickú čúzu je na mňa naozaj veľa a o jej partnerke ani nehovorím. Tá pravdepodobne mozog nechala v kurníku. Postavy pravdepodobne boli členmi lobotomistického krúžku "Milujem prázdnotu v mojej hlave". Aspoň, že tie morbídnosti sú stále na dobrej úrovni. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akože čo má toto s hororom? Hnusná lezbická LGBT propaganda, že aj ženy môžu vychovávať dieťa. A samozrejme protiTrampovská politika a všetci čo s Trumpom súhlasia sú fašisti, rasisti a antisemiti. Nechápem, načo bola dobrá táto séria. Keby to bolo kdekoľvek inde tak prosím, ale ako to pasuje do seriálu o horore a strachu? V prvých epizódach sme sa sem tam zľakli klaunov, ale to je tak všetko. Po 5.epizóde sa strach vytratil a bola to čisto politika. Nebudem sa diviť ak túto sériu mnoho ľudí ani nedopozeralo, pretože sa tešili na hororovú sériu a dostali prachsprostú politiku. Treba však poznamenať, že herci sú skutočne ako v každej sérií skvelí a aj túto sériu pozdvihli. Ide však o to, že sa to sem nehodí a po skvelej desivej 6.sérií prišli s týmto. Postava Evana Petersa mi bude chýbať, ale inak sklamanie. Hádam to všetko napraví nasledujúca séria. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý a celkem aktuální nápad, který hlavně ze začátku dokáže navodit solidně nepříjemnou atmosféru, ovšem lehce za půlkou tomu několikrát spadne řetěz a vaty je víc než by bylo záhodno. Třeba Murphymu někdy dojde že méně je občas více a dokáže v tomhle směru ukočírovat sam sebe. V rámci AHS se mu to za sedm řad co jsem zatím viděl nepovedlo pořádně ani jednou…60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se mé průměrné hodnocení po jednotlivých epizodách vyšplhalo na čtyři hvězdičky, měl jsem docela hodně důvodů k nespokojenosti. Nejsem fanouškem Donalda Trumpa, ale i tak se mi zdá laciné postavit celou sezónu na boji proti němu a jeho stoupencům, zvlášť když vím, že hlavně v řadách jeho odpůrkyň vznikla i akce, při níž se muži odsuzovali bez soudů, takže od čisté demokracie k inkvizičním praktikám zjevně není tak daleko. Jako vždy mě neskutečně iritovala Sarah Poulson, jako vždy hrál skvěle Evan Peters a jedna hvězdička jde jednoznačně za překvapením sedmé řady- Billie Lourd. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)
  • Ryan Murphy chcel, aby aspoň 50% projektov jeho spoločnosti mali na starosti ženy. To sa mu v prípade siedmej série dokonca podarilo prekonať, keď 8 z 11 epizód režírovali ženy. (Marceloo)

Reklama

Reklama