Reklama

Reklama

American Horror Story - 1984

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 7 h 7 min (Minutáž: 41–60 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Gus Kenworthy, Billie Lourd, Leslie Grossman, Cody Fern, Angelica Ross, John Carroll Lynch, DeRon Horton, Matthew Morrison, Orla Brady (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Je leto roku 1984 a vo večerných hodinách sa uprostred Los Angeles odohráva lekcia aerobiku. Na tejto hodine sa po prvý krát stretávajú aktéri tohto príbehu. Aerobiková fanatička Montana (Billie Lourd), atléti Chet (Gus Kenworthy) a Ray (DeRon Horton), ambiciózny herec Xavier (Cody Fern) a Brooke (Emma Roberts), ktorá sa do LA prisťahovala len nedávno, takže sa snaží zapadnúť. Po tréningu sa partia rozhodne, že je treba vyskúšať niečo nové, a preto si zvolia kemp Redwood ako miesto, kde strávia leto ako vychovávatelia. Tento kemp je známy tým, že sa tu v roku 1970 odohral brutálny masaker. Teraz, o 14 rokov neskôr, sa jedna z preživších Margaret Booth (Leslie Grossman) rozhodla kemp znovu otvoriť. Krátko po príchode noví táborníci zisťujú, že v Redwoode nie je všetko v poriadku a čoskoro opäť potečie krv. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna „American Horror Story: 1984“ ukazuje, že je možné slasher natočit originálně. Nutně to nemusí znamenat, že se to bude každému líbit, ale tohle je nápadité, vrazi tu nejsou špatní, ale hlavně tu jsou postavy, které jsem si opravdu oblíbil. Nemluvě o tom že je tu skvělý osmdesátkový look a do toho hrají ještě parádnější osmdesátkové fláky. Ale jasně, pořád je to dost překombinované. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která by rozhodně neměla reprezentovat seriál AHS, protože je tak stupidní, nucená a nudná, až nechápu, do čeho se to pustili. Nezajímavé, zamotané, zdlouhavé a ke konci už mě ani nezajímalo, co se bude dále dít. Pořád dokola stejný příběh v každém díle, postavy umíraly a znovu oživovaly a zakončení ani nemohlo být větší klišé. Hovadina na entou a série bez nápadu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojná pocta slasherom 80tych rokov, ktorá však priniesla mierne chaotický dej. Od začiatku bolo zrejmé, že tvorcom sa do 9 častí nepodarí natiahnuť iba dej v kempe počas jedného leta a tak ho poňali svojským spôsobom, pre AHS už typickým a s využitím množstva flashbackov dej série natiahli na slušných 9 epizód. Je škodou, že sa im nepodarilo zapracovať niektorú z postáv z predchádzajúcich sérii AHS, avšak v konečnom dôsledku bola celá séria dôstojnou poctou hororom 80tych rokov, ktoré doteraz patria k tým legendárnym. Hercov, na ktorých se boli v AHS zvyknutý sme sa už nedočkali, ale napriek (a možno práve vďaka) tomu bola táto séria opäť výnimočná a hádam nikto na začiatku epizódy netušil, čo sa udeje na jej konci. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší série. Nejsem ani moc fanynka slasherových hororů, jsem spíše na tu duchařinu a psycho, takže tohle mě ani moc nebavilo. Dokonce i hlavní vrah nebyl nic moc, ať už to byl Klíčník nebo Klíčnice, prostě ani jeden nebyl wow. To už se mi daleko více líbila postava satanového posla, z celé série to byla nejzajímavější postava. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ke spokojenosti jsem měl zase jednou hodně daleko. Soudě podle průběhu obou posledních sezón, došla tvůrcům seriálu invence, která jim zpočátku rozhodně nechyběla, a tak se, bohužel, stále častěji vraceli k "osvědčenému" postupu z Roanoke (chybí- li atmosféra a napětí, ať alespoň teče krev). Devátou řadou prý chtěli autoři scénáře vzdát čest osmdesátkové hororové klasice, tomu rozumím, proč v tom případě nenatočili něco s hororovou atmosférou, to už nechápu. Neužil jsem si to, ale jak se znám, na desátou sezónu se stejně podívám (pokud se jí dožiju), abych zjistil, jestli to vydržím. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (40)

  • Angelica Ross se díky obsazení do této série stala historicky první trans ženou, která získala dvě hlavní role ve dvou právě běžících seriálech. Kromě American Horror Story ve stejném roce hrála také v seriálu Pose (od r. 2018) od Ryana Murphyho. (hansel97)
  • Na začátku epizody jsou hlavní hrdinové v chatce a sledují televizi. V další scéně je ale televize vypnutá. (Duoscop)
  • Jesse Owens, jehož jméno zazní při sledování zahájení olympijských her, byl afroamerický sportovec, který na olympiádě v nacistickém Berlíně získal čtyři zlaté medaile: v běhu na 100 metrů a na 200 metrů, ve skoku dalekém a jako člen vítězné štafety na 4×100 metrů. (Duoscop)

Reklama

Reklama