Reklama

Reklama

Bright

Trailer 3

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (527)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená blbost. Will Smith je furt borec, ale kombo drsnýho pouličního akčňáku a fantasy prostě něfunguje a ani ty jeho hlášky to nezachránily. Měli prostě vynechat magický píčoviny a bylo by to fajn. I když ten ork byl docela fajn a držkou a hlasem mi připomínal Kryťáka. A vůbec nechápu proč tam bylo to duo magický FBI. Neudělali za celej film nic. Skoro jako kdyby Edgar Ramirez prohrál sázku a musel za trest ve filmu vypadat co nevíc debilně, tak je připsali do scénáře :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

L.A. BRIGHTEST. Ayerovy policejní filmy mám rád, ale do tohohle se mi moc nechtělo, protože fantasy nemusím a SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL byl otravnej nudnej shit. Max Landis ale ve scénáři zábavně zkombinoval drsné ayerovské cop buddy movies s gangy spolu s fantasy světem (kterážto kombinace i postava dobráckého orkského poldy připomenou LEBKOUNY) s night runaways, dodal sympatické hlavní postavy a akční děj svižně se pohybující z jedné lokace na druhou, kde se fuckuje a střílí jako o závod. A Ayer to řemeslně natočil. Jen ta záporačka je totálně plochá. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ayer se pokusil spojit svůj realistický pohled na policejní akce s fantasy příběhem, který kombinuje rasismus a nudnou báchorku o boji hnusných orků a zlých elfů. Upřímně už na papíře to nemohlo vypadat zajímavě a Ayerova nenápaditá až znuděná režie společně se znuděným Smithem (a to jsem si dlouho přál aby dostal nějakou zajímavou akční roli) to nijak nezachraňují. Příběh už pak je vyloženě debilní a akce až překvapivě nezajímavá. Rozhodně nejhorší Ayerům film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Achjo, takova promarnena sance. Napad spojit klasickou Ayerovo kriminalku s fantasy svetem, kde zijou orkove, elfove a dalsi potvory je fakt skvelej, ale bohuzel to skoncilo hlavne u toho napadu. Pribehove to je totiz naprosty prazdno, kde se prvni pulku filmu v podstate nic nedeje a sledovat hlavni dvojici, jak se jen tak mota po meste, se velice rychle omrzi. Akce tu navic moc neni, ta co tu je sice neni vylozene spatna, ale ani zadnej zazrak nebo cool sceny se nekonaj, navic hlasky se vydari tak jedna ze tri, misty je to nejspis mysleny vazne, ale vyzniva to spis komicky. V druhy pulce se sice konecne zacne neco dit, ale film proste nemuze chytit nejaky slusnejsi tempo a spis se tak rozpada na jednotlivy sceny. Nemuzu si pomoct, ale mnohem zabavnejsi by bylo sledovat ty historicky udalosti, o kterejch tu furt postavy neustale melou. Navic jasne, orkove vypadaj hnusne a elfove vznesene, ale nemuselo se ze vsech orku delat cleny gangu a ze vsech elfu vzneseny frajirky, co umi carovat. Co se tyce hlavni dvojky, Smith je sice ocekavane super, Edgerton je v masce k nepoznani, ale ma par zabavnejch scen, ale dohromady jim to proste neladi. Takze to jediny, co film vytahuje aspon do prumeru, je vsudypritomna drsnost a Rkova pristupnost, takze se neustale fuckuje, kazdou chvili nekdo chcipne, o rozstrileny hlavy a litry krve neni nouze. Ale cekal jsem fakt daleko vic. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ayer mě někdy potěší někdy ne, zde je to tak na půl. Tenhle mix Fantasy v našem světě je určitě zajímavý, ovšem né dostatečně využitý. Příběhově je to velmi ploché, s napětím Ayer příliš pracovat neumí, alespoň má k dispozici Willa Smithe a k nepoznání Joela Edgertona. Akce je velmi slušná, elfí trojice předvádí hezké akrobatické kousky a je to i pěkně brutální, ale nemohl jsem si film užít na plno, nějaký element mě zde vyrušoval a nemohu přijít na to, který to byl. Každopádně na Netflix slušná práce. 65% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • V jedné scéně nasedne Ward (Will Smith) a Jakoby (Joel Edgerton) do auta a Jakoby pustí rádio - začne hrát skladba „Hammer Smashed Face“ od legendární deathmetalové kapely Cannibal Corpse. Ward se ušklíbne a chce rádio vypnout, Jakoby na to reaguje vtípkem, že je to „nejlepší milostná píseň“. (Lukoboss)
  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)
  • Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama