Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (527)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak strašně dobrý koncept upozorňující na současné problémy s imigrací, s rasismem, předsudky, sociálními nerovnostmi atd. Tak krásně z toho mohlo provedeno výborné drama s komediálními momentkami, ale ne. Někdo z toho chtěl mít "originální zápletku" na styl komiksovek a zase jsme se dostali k záchraně světa před nějakým mytologickým Kdovíčím. Pomoc. Proč. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a divná kombinácia drsnej gangsterky s fantasy mytológiou by mohli fungovať ako guilty pleasure v osemdesiatych rokov a byť tak hrdým prepadákom. V súčasnosti pôsobí ako totálne wtf retro béčko bez atmosféry, kde nefunguje v podstate nič, snáď len sem tam to guilty pleasure. S menšími menami v titulkoch a bez akýchkoľvek očakávaní by to bol uchádzajúci výplach, takto ide nesporne o sklamanie. Bright ponúka ako nepríjemný bonus aj maximálne tupé násilie (jeho opodstatnenie tkvie v tom, len aby tam bolo), napríklad máme sympatizovať s policajtom, ktorý zabije... nebudem spoilerovať a ako pokus o sociálny komentár nemá film vôbec zmysel komentovať. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ayer is back. Po rozplizlej fraške Suicide Squad pôsobí tento R-kový policajný akčňák, okorenený (v znesiteľnej miere) fantasy prvkami, ako balzám na dušu. Hodne tomu pomáha vycizelovaný Landisov scenár a slušné obsadenie. Fuckujúci Smith dáva spomenúť na Mizerov, Edgerton si do CV-čka môže napísať jeden z kariérnych highlightov a Noomi Rapace čoby magic bitch silne adekvátna. Netflix rozbehol celovečernú big budgetovú produkciu na úrovni. Ani si nechcem predstaviť, ako by Bright vyzeral v súčasnej štúdiovej produkcii - s priškrteným Ayerom, script doctormi rozmrdaným scenárom, detským ratingom a efektmi lezúcimi z prdele toho najposlednejšieho Orka v zábere. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nejsme v žádným proroctví, jasný? Jsme v ukradený toyotě." Příjemná akční krimi komedie se odehrává ve fantasy alternativní realitě a je vlastně dobře, že ta fantastika na sebe tolik nestrhává pozornost a stále jde hlavně o příběh. Ačkoliv tedy neříkám, že bych nechtěl vidět v akci jízdní policii kentaurů nebo že by mě nezajímalo víc o drakovi, který krouží nad městem. Ale co. Will Smith je výborný a rád jsem ho zase sledoval v té nejosvědčenější herecké poloze, Ayerova režie je svižná a na nějakou nudu není čas. Je pravda, že bych celý ten svět rád prozkoumával, ale na druhou stranu mi nepřipadal nevyužitý jako třeba v U.R.N.A. - naštěstí měl daleko blíže k Mužům v černém a Hellboyovi. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není Shadowrun a mj. proto vypadá elfí fedarál jako Lofwyr, ale tím si nebudeme kazit náladu a mně to fsktučnosti nevadí. Celková nekonzistence a nelogičnost zejména chování a abilit postav mi už vadí, o místy trapných humotech nemluvě. Někdo to někde nazval 'jako by někdo přehodil Shadowrun ze stolu přímo na plátno' - ano, přesně tak to vypadá, včetně momentů, kdy si GM řekne sakra, souboj s tou partou asasínů mi družinka nedá, musím je nerfnout, jen nikomu nedošlo, že ve filmu to bude vypadat troška blbě. Ale jo, na druhý díl bych se podívala. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • I když to kvůli právům není oficiálně přiznané, svět filmu je inspirovaný světem „Shadowrunu“ (původně stolní RPG hra, později svět počítačové hry, deskových her a několika knižních sérií). (sirien)
  • Pistole používaná Darylem Wardem (Will Smith) byla glock 19. Brokovnice použitá ve filmu byla Remnington 870. Další zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, AK 47, brokovnice UTAS a revolver S&W Magnum 500. (K98)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama