Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nejsme v žádným proroctví, jasný? Jsme v ukradený toyotě." Příjemná akční krimi komedie se odehrává ve fantasy alternativní realitě a je vlastně dobře, že ta fantastika na sebe tolik nestrhává pozornost a stále jde hlavně o příběh. Ačkoliv tedy neříkám, že bych nechtěl vidět v akci jízdní policii kentaurů nebo že by mě nezajímalo víc o drakovi, který krouží nad městem. Ale co. Will Smith je výborný a rád jsem ho zase sledoval v té nejosvědčenější herecké poloze, Ayerova režie je svižná a na nějakou nudu není čas. Je pravda, že bych celý ten svět rád prozkoumával, ale na druhou stranu mi nepřipadal nevyužitý jako třeba v U.R.N.A. - naštěstí měl daleko blíže k Mužům v černém a Hellboyovi. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem tie nízke hodnotenia, hlavne pokiaľ sa obhajujú nedostatočným prepracovaním údajného parafrázovania rasovej (prípadne policajnej) reality dnešných US. Bright je v prvom rade priamočiary akčňák, a o niečo ako rasizmus v ňom takmer vôbec nejde. Že sa o tom hovorí je samozrejmosť už z podstaty námetu, nie pointa. Ayerovky nemajú na metafory čas. 75% a chcel by som seriál z toho vesmíru, niečo na štýl Lebkounov. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Městská fantazy s malinko detektivní zápletkou se vyznačuje přeplácaností a minimem důrazu na charaktery hlavních hrdinů, takže nikomu z nich jsem neměla chuť fandit. Film jakoby se soustředil jen na vykreslení světa, kde vedle sebe žijí pohádkové bytosti a lidé, ale už neměl energii nechat ten svět skutečně žít. Spíš je to prolog k nějakým dalším snímkům, které ale vyhledávat nebudu. SHRNUTÍ: Američani mají fakt šeredné víly./můj hodnocený film č. 6 600/. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka o počiatočnej nenávisti, prazvláštnym priateľstvom, vzájomnej nedôvere, ktorý razí motto - nesúďte podľa vzhľadu! Will Smith vnáša svoj špecifický humor a s Joelom Edgertonom sú perfektne zohratí. Smith sa do úlohy policajtov hodí, ten jeho chlapčenský zjav a nigga angličtina nikdy neomrzí. A ako rýdzo policajný film to bolo natočené, takže nejaké extravagantné blockbusterovské efekty a vôbec vymoženosti tu proste nie sú. Takými filmami náročný divák bude veľmi sklamaný. O zlý film sa však v žiadnom prípade nejedná. Naopak. Má myšlienku, thrillerový dej a dobrú výpravu. A hlavne zasa usádza film od masovosti na skromnejšiu úroveň, ako to bolo kedysi. Film je úplne v pohode. Universum je pekne nahodené. Orkovia, elfovia a ľudia zmiešaní v jednom kotli. Postavy dobré. Veľmi pekné. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Svět, který nám tvůrci představili je úžasný. Elfové jako byznysmeni, magie a všechny možné rasové otázky, které jen kopírují náš svět. Will si s Joelem parádně sedli a chemie mezi nimi funguje dokonale. Už jen proto, že je orkem, jeho názory jsou mnohdy vtipně odlišné. Záporačka Noomi Rapace má jen pár scén, ale když rozsekává tým policejní jednotky, jsou to pěkná jatka. Snímek je  totiž tvrdé R a tak nechybí krvavé průstřely, sprostá slova a utržené palice. Přesto však je Bright nejhorší v příběhu. Ono od chvíle, kdy se najde magická hůlka, začínají hrdinové bezhlavě tápat jako postavy v Resident Evil: Retribution. Jdeme tam, tam se něco pokazí, jdeme jinam, tam se něco semele a nakonec dorazíme tam, kde to skončí. Příběhově tudíž nenabízí nic extra, ačkoliv pár scén a zpomalovaček je fajn, ale nestačí na to. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)
  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno