Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úchvatný športový príbeh zasadený do obdobia 2. svetovej vojny. Svojím spôsobom hrdinské víťazstvo nad nepriateľom aj na tomto poli, svojím spôsobom komédia a odľahčenie od hrôz vojny. Keď som videl obsadenie tak som sa dobre zabavil. Typický americký hrdina, ktorý pozná len to svoje americké, v osobe Stalloneho, najlepší futbalista sveta do tej doby Pelé, ktorý ponúka svoju zábavnú taktiku na tabuli a následne na ihrisku alebo hru s rukou pri tele, či kľučky s efektným zakončením nožničkami nakoniec, to je taká nádhera ako vystrihnutá z propagandy, či rozprávky. Filmu sa dajú odpustiť niektoré hlúposti, keďže bol vyrobený ešte v roku 1981. Taktiež kvôli tej kráse futbalu a zábave aj niektoré iné veci. Najmä podpora od divákov k spojencom spievaním francúzskej hymny alebo záverečný útek zo štadióna práve vďaka nim, to sa len tak často nevidí a preto sa v tom dajú nájsť rôzne metafory, motivačné prvky a podobne. Čo sa tomu dá vyčítať je, ale nepochopiteľný zvrat. Keď všetci chceli utiecť a zrazu jeden vyhlási pri stave 4:1, že môžu zápas ešte vyhrať. Chýba tam úplne rozum, keď všetci s tým súhlasia, akoby bez rozmýšľania. Takisto, to čo sa dialo v tábore bolo hlúpe a nerealistické. Zastúpenie skutočných futbalistov tomu dáva šťavu ako napríklad v osobe Bobbyho Moorea. Dobrá klasika, možno prvá polovica ma až tak nebavila, ale za to Stalloneho chytenie jedenástky, ktoré som predpovedal tomu nič nezoberiem, lebo to zachránil vetou: "Jdi do hajzlu skopčáku!" :) Ardiles taktiež zahviezdil tým prehodením lopty nad hlavu. Taktiež záverečné zatlieskanie bývalého futbalistu, ale vo filme už nacistického pohlavára, kráse futbalu, len poukazuje na hlúposť vzájomných nezmyselných sporov. Keď chcete zažiť príjemné popoludnie, tak toto je jedna z možností, hlavne ak chcete poraziť "náckov" bez vraždenia, ale fyzicky a morálne. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se musela dívat kvůli semináře, jinak bych o něj asi těžko zavadila. Na první pohled u mě neměl dobré vyhlídky - nemám ráda Slye, i když je fakt, že mi z těch akčních borečků vadí skoro nejméně, válečné filmy, pokud nejsou podány jako osobní drama, nejsou nic pro mě, fotbal nežeru. No a podle mých očekávání film taky dopadl. Pro mě neskutečná nuda. Sly se nepředvedl a v bráně byl neskutečně toporný, scény fotbalu byly nasnímány dosti nekvalitně. Škoda, mělo to perspektivu a potenciál, ale tvůrci to dokonale zazdili a vytvořili celkem nudný film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš v láske športové filmy, nemám príliš rád ani vojnové filmy, alebo filmy, ktoré používajú obdobie vojny ako kulisu, ale Víťazstvo ma napriek tomu veľmi bavilo. Ono je to skôr útekový film, ktoré naopak pomaly až zbožňujem, takže nemám s vyšším hodnotením žiaden problém. Je to oddychovka, na posolstvá, na ktoré ste zvyknutí z vojnových filmov, zabudnite. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca dráma, pri ktorej sa čudujem, aký relatívne zlý a slabý ohlas tu má. Skvelý Sly Stallone, Michael Cane, Max von Sydow a navyše bývalé futbalové hviezdy ako Pelé, či Bobby Moore. Napínavé, dobre sledovateľné a dlho vyhýbajúce sa klišé ... až na poslednú štvrť/pol hodinku ... ale povedzme si, chceli by sme to inak? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zabudnem na všetky nedostatky tohoto snímku. Opomeniem niekoľko nepodarených sekvencií. Nebudem ani zapárať do technického spracovania, deravého scenára a pokrivkávajúcej réžie. V tomto prípade sa chcem sústrediť na tie, pre mňa podstatné detaily. V prvom rade je tam Sylvester Stallone. Tohto týpka som vždy považoval za sympatáka . Je to o futbale. Túto kolektívnu hru mám velice rád z viacerých dôvodou. No a je radosť vidieť vo filme hrať také futbalové legendy ako sú Pelé, Michael Caine, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst, Kazimierz Deyna, Hallvar Thoresen, Co Prins, Mike Summerbee, John Wark, Soren Lindsted, Kevin O´Callaghan... čo meno, to veľká futbalová ikona. Všetci spolu v jednom tíme, všetci spolu v jednom filme. V bráne im chytá Sly Stallone a spoločne nakopú prdele mužstvu hnusných fašistov. Tomu sa hovorí "Víťazstvo". *** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)

Reklama

Reklama