Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo ma Peter Jackson dokonale prekvapil svojim filmom "Bad Taste", som bol veľmi zvedavý na tento jeho ďalší počin. A dostalo sa mi ešte štedrejšej, odviazanejšej a krvavejšej porcie absurdného gore humoru toho najväčšieho kalibru. Tento režisér je vzácnym Novo Zélandským diamantom svetovej kinematografie. **** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice vtipné přehrávání, velice vtipná scénka se zombie mimčem v parku, velice vtipná scénka s jatkama aneb i zahradní sekačkou se dá zlikvidovat kvantum zombíků. Bohužel je první hodina velice pomalá a nudná. Alespoň jsem zjistil, že mám silný žaludek, protože se mi narozdíl od většiny uživatelů tady, nezvedal kýbl ani u chutného pudinku. :-) 60% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Opica z ostrova lebiek, Lionel, jeho matka, Lionelov strýko, Paquita, zombíci, zombie decko, farár ovládajúci karate, hrable, SS doktor, lebečný pretlak, žijúce vnútornosti a veľa veľa krvi v nízkorozpočtovej viac komédii ako horore je vo svojom žánri nezabudnuteľným uleteným príspevkom dnes už dosť zhollywoodšteného režiséra. Zrejme podobnej pecky sa už od neho nedočkáme takže si to užite. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat? Nic takového jsem ještě v životě neviděl. Skvěle úchylná Jacksonova režie, super nechutné triky a excelentní práce maskérů. Nejdřív jsem měl lehké obavy, že mi třeba bude nevolno, ale jak se ukázalo, zcela zbytečně; asi po 5 minutách plné nechutností jsem si zvykl...:-D Tenhle film zaručeně potěší všechny milovníky ultra černého a hlavně morbidního humoru (a možná zjistíte, že mezi ně patříte až po zhlédnutí filmu jako já :-)). Z postav jsem si nejvíce "oblíbil" to malé děcko a taky úchylného strýčka; z vraždících nástrojů samozřejmě sekačku na trávu a dobrej byl i mixér. "Oni vlastně nejsou mrtví, jenom trochu hnijou." ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Stewart (Bill Ralston) má samopal Sterling SMG ráže 9 mm. (dc125)
  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)

Reklama

Reklama