Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Your mother ate my dog!“ Kult, co hodinu stoji na hliněných nohou iritujícího přehrávání a situací, jenž jsou směšné jak zaslání účtu za el.energii pozůstalým Johna Coffeyho ze Zelené míle. Pak se sice rozjede festival nápaditých gore efektů, krev teče po galonech a Lionelova máma ukáže své obrovské hnijící pozadí, ale to nic nemění na faktu, že co se kombinace horor / komedie týká, měl by Jackson Raimimu vyleštit boty - Bruce se slečnou motorovou by jim ukázal, kdo je tady ředitel.. Rád bych ještě dodal, že se neztotožňuji s názory a proklamacemi zdejšího Klubu gastronomických fajnovek a dal bych si puding.. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sila. Brutálna, surová a zábavná jazda, presne to je Braindead. Jacksonov zmysel pre detail sa osvedčil u King Konga aj u Pána Prsteňov a tento film je toho dôkazom. Jackson si dal záležať a urobil z tohoto filmu neobyčajný zázrak plný nechutností, striekajúcej krvi, naozaj komických situácií (hlava v mixéri alebo zombie bábo) a morbídneho humoru, ktorý je však paradoxne taký okúzľujúci a dychberúci, že mám ten pocit akoby už lepší horor nemohol ani existovať. Len ľutujem, že som tento film prepásol, keď ho moji bývalí spolužiaci (asi tretiaci na základke), videli a ja som tam nebol. Teraz som totiž konečne pochopil čo ich na tom tak uchvátilo. Práve teraz som to dopozeral a musím skonštatovať, že toto je v mojich očiach naozaj vrchol hororového filmu so skvelými vizuálnymi efektami, originálnou zápletkou, svižným tempom držiac diváka neustále v napätí ale zároveň ho núti do smiechu pri všetkých tých bláznivých situáciach (a že ich nie je málo). Chápem, že každému tento žáner nemusí práve ulahodiť ale ak ste fanúšikom hororu, toto je jasná voľba:D ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo ma Peter Jackson dokonale prekvapil svojim filmom "Bad Taste", som bol veľmi zvedavý na tento jeho ďalší počin. A dostalo sa mi ešte štedrejšej, odviazanejšej a krvavejšej porcie absurdného gore humoru toho najväčšieho kalibru. Tento režisér je vzácnym Novo Zélandským diamantom svetovej kinematografie. **** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná jen nedokážu podobné filmy ocenit, ale já i v Živých mrtvých vidím jen několik filmařských nápadů a očividné nadšení pro věc několika filmařů, které je ovšem naprosto zbytečné a nezáživné sledovat. Přestože filmu jeho kultovní post neupírám, od Jacksona jsem zvyklý na něco jiného. Ať už provařený Pán prstenů, zábavné Přízraky nebo jedinečná Nebeská stvoření... tohle je jen další béčkový horor, na který se kouknu jednou, a pak na něj navěky zapomenu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá? 4,5* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Rozpočet filmu byl cca 3 miliony dolarů. (Chatterer)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama