Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (393)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) MOLLY’S GAME, životopisný snímek dle skutečné události. Ale jo, mě to nečekaně sedlo jako ulité. Uvědomuji si, že čas od času mi kvalitní životopisné dílko sedne. Asi se na tento žánr víc zaměřím. Ale budu počítat s tím, že ne každý výtvor z tohoto žánrového odvětví mi sedne. Nyní k věci. Hlavní hrdinka, herečka Jessica Chastain mě baví, viděl jsem s ní dost na to, abych posoudil, že herectví má v sobě. Snad každou roli zvládne zahrát bravurně a vžije se do ní. Stejně jako postava Molly, kterou hraje v této filmové novince. Film má víc dějových linek, flashbacky, přítomnost, nedávnou minulost atd. Orientovat se v tom člověk dá bez problému. Mě se do toho moc nechtělo, bál jsem se tématiky po pokeru, předpokládal jsem nudu, to se však nestalo. Osobnost, kterou Chastain ztvárnila, byla opravdu zajímavá a především silná. Měla chladný přístup k životu, což bylo také zapříčiněné přísnou výchovou v dětství ze strany otce jako psychologa. Dlouhá stopáž snímku mi utekla jak voda. Herecké obsazení bylo výborné. Vedle Chastain mě nečekaně bavil i Elba jako právník, který v některých dialozích opravdu exceloval. Costner v menší roli také potěšil. Jen konec už není tak zajímavý, samotné finále je takové trochu odbyté, ale neměl jsem s tím větší problém. Přidat nějaké zapamatovatelné scény navíc a zdramatizovat finále a hned bych šel do plného počtu. Občas mě takové táhlé, životopisné bijáky nečekaně chytnou. Toto se musí vidět v té správné náladě, takže někdy za čas se k tomu s chutí vrátím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby som si mal vybrať medzi "Olympijským farárom, alebo Sedmou", vyberiem si "Žolíka". Karty nehrám, nie je to nič pre mňa, a tak nemôžem inak, ako dať kamarátovi z mokrej štvrte, "misterz-ovi" za pravdu. Skutočne je to tak! Málo záživné .. Ale tak, moja chyba. Nemal som sa púšťať do niečoho, do čoho mi "nič". ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dievča sa rozhodne nevzdalo a aj po takom nešťastí ako je predčasné ukončenie športovej kariéry, sa v niečom dokázalo nájsť. To je sympatické... Príbeh síce tým, ktorí o pokeru nič nevedia asi moc nepovie a bude im pripadať málo záživný, no pre mňa ako milovníka tejto kartovej hry to bola lahôdka. Mňa zasa skôr rušili tie časté reči o politickom a právnom pozadí celej kauzy. Avšak predovšetkým oceňujem vynikajúci výkon Jessicy Chastain, ktorá až týmto snímkom všetkým ukázala, čo v nej naozaj je, klobúk dole. Tiež celkom prekvapivo ma tu zasiahla jedna scénka, ktorú by som tu veru nečakal - scénka so starším mafiánom, ktorý si prišiel k Molly po peniaze. Tak drsný, tak naturálny prepad by snáď nedokázal natočiť ani Coppola. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa tvári príliš vážne na to, že obsahuje jednu krátku dramatickú scénu (nakladačka od mafiána) a príliš chytro na to, že v dialógoch potrebuje 20 zacyklených sekúnd na vyjadrenie toho, čo sa dá (bez straty pointy) povedať v sekundách piatich. Ak teda nechcem stavať na povrchnej efektnosti, ale chcem rozprávať uveriteľný príbeh s dostatočným sociálnym vhľadom a myšlienkovou reflexiou morálnej stránky jeho postáv. Čo sa mu tiež nie úplne darí. Vlk z Wall Street bez satirického nadhľadu, vtipu, energie a ľudskej stránky postáv. Ale s toľkými sexy kostýmami a výstrihmi, že nuda pri ňom rozhodne nehrozí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa áčková herečka (ešte je kategória super A, ktorú reprezentuje napríklad Charlize Theron) tak nevyprsovala. A už dlho žiadny pokrový film nevyzeral tak nádejne. Velká hra sa dá rozdeliť na tri zložky. Jessica Chastain a Idris Elba za 3*. Jessica Chastain a pokr za 4*. Jessica Chastain a křoví/vata za 2*. Z filmu vyhodiť 40 minút a dostali by ste uveriteľný, ale pritom atraktívny vhľad za pokrovú oponu. Takto Jessica dvojčata vetrala len s 50% úspešnosťou. Osobne by som Velkú hru prirovnal k Sázka na nejistotu. Veľa informácií, veľa dialógov, ale pritom nenuda s dobrým obsadením. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu 2016 do 9. února 2017 v Torontu. (PaTeXx)
  • Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové. (Mirokukii)
  • Postava Charlieho Jaffeyho (Idris Elba) je fiktívna. Charakter postavy je zložený z viacerých právnikov, ktorých si Molly (Jessica Chastain) na svoju obhajobu najala. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama