Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

uodevr 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější zombie flákota od Shaun of the Dead, nejvíc šokující od Walking Dead. Amíci se fakt pochlapili, natolik odvážné gore, decentní míru bizára a neskutečně návykový nadhled jsem si opravdu ani netroufal slibovat, and yet! Suspension of desbelief dostává pekelně do těla, ale při nepřerušovaném bingu si člověk fakt ani nevšimne. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sheila a Joel Hammondovi žijí spokojeným, byť vcelku rutinním životem manželů ve středním věku. Pracují jako realitní makléři, vychovávají náctiletou dceru a udržují přátelské vztahy se svými podivnými sousedy. Život se jim ovšem postaví na hlavu ve chvíli, kdy Sheila zemře a začne mít chuť na lidské maso. Dokáže se rodinka udržet pohromadě a zachovat si tvář (tu obraznou), když se chodící nemrtvé mámě její skutečná tvář rozpadá? Z bizarního ústředního nápadu pramení všechno, co se k seriálu váže, tedy bizarní humor, vizuál i herecké výkony. Pravda, sem tam se objeví nějaká ta nechutnost (trocha toho blitíčka, pojídání vnitřností a další blitíčko, možná i na druhé straně obrazovky), většinu času se ale jedná o překvapivě kreativní a výborně vypointovanou komedii (diskuzi na téma "kam s ním" z 1x07 jen tak nezapomenu), která v sobě kombinuje atmosféru Zoufalek a Trávy se špetkou zombie gore. Navzdory tomu, že scénář je inteligentní, mohlo to dopadnout příšerně, mezi ústřední čtveřicí ovšem panuje skvělá chemie a dokonalý timing (Drew Barrymore je v roli mombie přímo fantastická), díky kterému ze seriálu v každém okamžiku sálá prapodivně roztomilá energie. Tu dokonale dotváří pasující praštěná hudba a plejáda guest starů a recurringů, kteří potěší každého seriálového fandu. První sérii jsem hodnotil spokojenou, byť opatrnou čtyřhvězdou, především z obav úbytku kvality. Druhá série ovšem kvalitu nejen drží, naopak ji zvyšuje, je vtipnější, napínavější, šílenější, a od samého začátku srší množstvím božích nápadů všeho druhu, a mně tak nezbývá, než to odrazit v aktuálním hodnocení. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, sem tam jsou zombie nechutnosti poněkud za hranou, ale i tak je příběh průměrných maloměšťáků, skvěle zahraných Drew a Timothym, kteří se snaží s klidnou hlavou vypořádat s faktem, že se ze záhadného důvodu z jednoho z nich stal zombík, k neodolání. Nadšen ohlášením druhé série, netrpělivě ji očekávám... 2. série - Velký posun nahoru. Jako kdyby si s první sérií nikdo moc hlavu nelámal, že je to jen taková blbůstka, a po jejím (relativním) úspěchu si řekl "OK, tak to začneme brát vážně a dáme tomu nějaký rámec a úroveň". Nevěřil bych, že tomu dokáží dodat takové komplexní a v rámci možností smysluplné pozadí. Neustále mne u Santa Clarity baví ta snaha hlavních postav kombinovat všední a nevšední věci; třeba zabíjení nácka a večeře v té nové čínské restauraci. Timothy je sérii od série kouzelnější... 3. série - Ne že bych vítal zaříznutí seriálu, ale pravdou je, že třetí série mne až tak nedostala. Po úspěchu (?) té druhé se naopak tvůrci rozhodli "pořádně rozmáchnout" a už mi to celé začalo připadat takové dost překombinované... 90% (1. série - 90%, 2. série - 100%, 3. série - 70%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa veľmi pohodový zombie seriál. Skvelé postavy, uveriteľné zvraty a sympatický humor. Každý z hlavných hrdinov je sympatický a tvorcovia sa celkom vyhrávajú s témou malomeštianstva a faktu, že každý pozná každého. Veľmi príjemné a hlavne v rámci žánru pomerne originálne. Druhá séria povinnosťou. Olyphant výborný a rovnako aj Barrymore. 1. séria 85% Druhá séria je ešte šialenejšia a vtipnejšia ako prvá. Olyphant, Barrymore a spol. vytvorili jeden z najoriginálnejších seriálov súčasnosti. Scenáristicky je to dotiahnuté do dokonalosti. Každý diel je plný vtipov, ktoré fungujú. A do toho sú tu funkčné emócie. Prvá séria bola skvelý štartovač. Táto posúva celý koncept o level vyššie. Som nedočkavý na tretiu sériu - 2. séria - 95% Úprimne jediné čo mi na tomto seriály vadí je prehrávanie Drew Barrymore. Inak to funguje stále. Je to vtipné, má to fungujúce zvraty a sympatické postavy, ktoré sa neustále vyvíjajú. Po scenáristickej stránke sa jedná o jednu z najvtipnejších vecí a hlúpy vtip tam nie je takmer vôbec. Plus to má dobrý soundtrack a aj silné emotívne scény. Nikdy by som nepovedal, že mi zombie seriál bude pripadať tak cool. Omnoho viac sa teraz teším na nového Jarmuscha. A Santa Claritu Diet si dávam do svojej topky. 3. Séria - 100%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po first season - pobavilo, určite viac, než 378. časť Walking Dead. Mínusy - takáto zápletka priam kričí po viac čiernom humore (nehovorím, že ho nie je, ale dalo by sa to ešte vyšpičkovať), výkon Olyphanta - ten herec tú trávu tuším fakt hulil naozaj, furt ten jeho prijebaný uškŕňací xicht. Plusy - zápletka, gore, aj keď decentné, dĺžka časti - ani jedna nejde nad pol hodinu, takže to nenudí, ale fajnovo odsýpa, výborne napísaná rola Erica - ten teenedžerský lůzer je top. Uvidíme, čo ďalej. Rád by som sa s Hammondovcami ešte stretol (a zajtra objednávam v e-shope bundu PUSSY MAGNET!). ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě Sheila (Drew Barrymore) rozbije talíř, na kterém je vidět nápis „Prague Cas...“, tedy Pražský hrad. Všimne si toho i Sheila a zareaguje na to. (Wade)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama