Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (71)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tohle je definitivní konec…"  Tuhle blbinu že natočil můj oblíbený režisér Jireš? A tahle blbina že má být jako sci-fi? Co hlavně nechápu, jak někdo mohl stvořit tak přihlouplý scénář. Pokud jde o herce, tak snad jen Vlastimil Brodský se občas pokouší o něco jako seriózní herectví. Ostatní jinak renomovaní herci (Pešek, Medřická, Janžurová, Nárožný, Tříška či Kemr) jako by vystupovali spíš v nějaké estrádě než ve standardním celovečerním filmu. Tomuto žánru by odpovídalo i angažmá Waldemara Matušky, ač tedy zrovna jeho song "zelená se klokočí, červená se máj," patří za mě v celé té "parodii na film" mezi to lepší. Hlavně proto dávám nakonec aspoň tu jednu hvězdičku. "Můžete se smát..." Ale "mě se život líbí, líbí ohromně a jsem na světě vážně rád." Tomuto filmu navzdory :D ()

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film, při jehož natáčení nikdo netušil, o čem by měl být, Malíkov je perfektní volba. Sledovat plejádu legendárních herců, jak se bezradně plácají v nenavazujících scénách a snaží se vykřesat ze scénáře aspoň něco trochu vtipného, bylo utrpení. Není divu, že Jan Tříska po natáčení radši emigroval. ()

Reklama

Chris Wulf 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička jen z úcty k té plejádě skvělých herců, kteří se, bůhví proč, objevili v téhle blbosti. Člověk může jen domýšlet, co přesvědčilo umělce typu Pešek, Kemr, Tříska, Brodský, Matuška a další v té době oblíbený a obsazovaný herce zůčastnit se tohohle paskvilu. Napadá mě možná jen sázka :-) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Z nejakých neznámych mysterióznych dôvodov padlo moje oko počas prepínania programov na toto blízke stretnutie sfetovaného druhu. Ukrutne masakrálny bizár kde sa deje všetko a nič a jednotlivé scény okolo seba miesto nadväzovania tancujú ako motýle na heroíne. Nad Veľkým Malíkovom sa objavuje lietajúci tanier ( ktorý neuvidíme, len počujeme mimozemský hlas Josefa Kemra z oblohy ) a pustí sa do opráv polnej cesty. Taktiež vysadia na zem návštevníka v podobe Luďka "HEHEHE" Sobotu, ktorý chvíľu hopká a potom šlohne autobus, takže folklórny súbor musí už zrejme naveky ostať žiť na lúke. Janžurová zas celý čas z nejakého dôvodu iba posiela do hája svojho nápadníka a Matuška každú chvíľu zaspieva nejaký nezmysel lebo je to proste Matuška a musí každú chvíľu spievať inak by mu asi fatálne vypĺzla brada. Ešte je tu aj vševediaci emzácky prístroj ktorý zožerie koza a alkohol ruší signál z taniera. Talíře nad Velkým Malíkovem ukázali svetu sci-fi vztýčený prostredník. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Film od J. Jireše a v černém hodnocení? No, a ono jo. Doufala jsem, že by se to dalo aspoň místy brát jako recese, jako jakýsi předobraz Trháku, ale nešlo ani to. Šandík má nejspíš pravdu v tom, jak tenhle film mohl vzniknout, jenže to nemá ani hlavu ani patu, scény na sebe často vůbec nenavazují a navíc to není ani zajímavá natož pak vtipná záležitost. Dívat se na tolik skvělých herců, kteří nemají co hrát, je smutné. Hvězdičku za několik podivuhodně halucinogeních a absurdních momentů. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou a v Hrusicích. (dyfur)

Reklama

Reklama