Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (122)

Aky 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku nakonec docela jednoduchá zápletka, ovšem rozepsaná, zrežírovaná a zahraná tak, že mi po celou dobu příběh nedal vydechnout. Několik rovin (kriminální, rodinná, náboženská...) se nevtíravě proplétají k jasnému závěru. Mezi výtečnými hereckými výkony dominuje v sympatické roli Bill Pullman. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ SI NEMŮŽU NA NIC VZPOMENOUT?…“ /// Pomalý – až laxní budování příběhu, který ovšem zvratem v první části hodně navnadí. Jessica Biel jako tajemná žena, která vraždila na veřejnosti za denního světla a Bill Pullman jako vytrvalej polda, pátrající po motivu, jsou dobří příběhový tahouni. Pak ten motiv…Pomocí flashbacků mrkneme na to, co všechno dokáže Bůh, plusem je taky skoro až mysteriózní atmosféra. Pak přichází čas rozuzlení a Cora ztrácí část mejch sympatií, páč mám dojem, že je to blbá kráva – a nemůžu neříct, že to na vnímání příběhu nemá vliv. Místo nenávisti cejtím letargii, což je prostě špatně. Naštěstí je tady i kus toho překvapení (jako asi aby nebyla taková kráva), takže nakonec celkem spokojenost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsala Petra Hammesfahr, neznám. 2.) Holky si vodím zásadně do sklepa. 3.) Po starý zůstal na pláži krvavej flek. 4.) Thx za titule „J.e.t.h.r.o“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí čtyř výživných sérií si troufám tvrdit, že tohle je seriál, který si opravdu zaslouží označení mysteriózní drama. Neskutečně hutná atmosféra by se tady dala krájet. Nejdříve bylo ovšem potřeba vymyslet dobrý koncept, což se dozajista povedlo. Každá řada má svůj vlastní příběh, všechny však vzájemně propojuje postava zarputilého detektiva Harryho Ambrose v nezaměnitelném podání Billa Pullmana... Pevně věřím, že se s ním budu moci setkávat i nadále, jelikož případy, které rozkrývá jsou plné tajemna, napětí a mrazivého chvění. To si prostě nechám líbit! A vsadím se, že nejsem sama. (90%) ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: V mládí přísná katolická výchova, později ochutnávka sexu a tvrdých drog. A už to jede. Výborné. Hodnocení druhé série: Malý kudrnáč a vše kolem něj. Detektiv opět vyšetřuje. Na úrovni. Hodnocení třetí série: Zpracování kvalitní. Ale ten děj trošku nezábavný. Pošuk a povyk kolem něj. Hodnocení čtvrté série: Ztrhaný Harry vyšetřuje skok ze skály. Kvalitní počin. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Skvělé, vynikající a mnohem lepší, napínavější a zajímavější než všemi vychvalované a přeceňované Sedmilhářky s hysterickými Witherspoone a Dern. Především oceňuji perfektní volbu dvou hlavních postav - Jessica Biel je mimořádně přesvědčivá a zapomenutá hvězda devadesátých let Bill Pullman slaví patřičný návrat na výsluní. Oběma jejich postavy náramně padnuly, Billova zarputilost a tvrdošíjnost mi imponovala. Ta minisérie potvrzuje moje soukromé vnímání světa a rovnováhy v něm, proto mě oslovila mnohem více než hysterické vřískání kolem toho, že nějaké dítě dalo jinému dítěti ve školce pusu. Bravo a s nadšením přijímám informaci, že se chystá druhá série. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • Jessice Biel bylo při natáčení 35 let, přestože hrála postavu Cory Tanetti, které je v seriálu 27 let. Navrch hraje Coru i ve flashbacích, ve kterých jí je 23 let. (hansel97)

Reklama

Reklama