Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.série: Deset hodin se Castle Rock nafukuje, jako mysteriózní a inovativní bublina, aby ve finále splaskla tím nejbanálnějším způsobem. Vzít mistrovo slavné město, které umně propojuje Kingův vesmír a nevyždímat z něj nic nového, vyjma potěšujících easter eggů? Je vidět, že značka King neznamená Stephen King. Televizní zklamání roku a pro mě, jakožto kingofila o to bolestivější. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvoch medzi sebou nevyrovnaných sériách neostáva nič iné, len spriemerovať obe série. Tá prvá nás uvádzala do nového hybridného "king" univerza a nepôsobila príliš presvedčivo, ale bolo z nej cítiť vysoký potenciál. Tá druhá ho už využíva naplno, je atmosférická, hutnejšia, ponúka silnejší príbeh a aj lepšie herecké výkony, čo je ale dané najmä tým, že herci presne vedia, čo sa od nich chce. V takto nastolenom smere sa dá ísť samozrejme do nekonečna, dúfam však, že tvorcovia si zachovajú zdravý rozum a seriál sa utne v ten najlepší moment. Inými slovami očakávam, že ak vznikne ďalšia séria, mohla by byť aj tou najlepšou. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi nepřekvapím prohlášením, že jsem od Castle Cork čekal mnohem víc. Ti co vydrželi až do konce, se mnou asi budou souhlasit, že finále mělo být mnohem silnější, než předložený rozplizlý závěr. Měl jsem to možná předpokládat, protože kvalita kulminovala někdy kolem šestého dílu a pak přišel postupný pád, který nedospěl až do regulérní bídy, jen díky malému počtu dílů. Do té doby jsem byl vrcholně spokojený. Herci byli slušní až skvělí, atmosféra hororově temná a režie doslova luxusní. Už je prý ohlášená druhá sezóna, za níž jsme asi zaplatili oním zmíněným rozpačitým koncem. Takže zbývá jen doufat, že scenáristé zjistí kde udělali chybu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Stranger Things přichází další seriálový ohňostroj nostalgie, který se tentokrát odehrává ve fikčním světě utkaném z nejlepších nočních můr Stephena Kinga.. Pro kingofily téměř orgastická záležitost, rozhodně i famózně odehraná, u níž však navýsost oceňuji tu odvahu tvůrců důsledně budovanou téměř plíživou atmosféru plnou strachu a okusování nehtů zbortit twisty posledních dvou epizod.. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Castle Rock je rozhodně zajímavým seriálem, obvzlášť pro čtenáře Stephena Kinga. Pokračování románů a povídek, které se v městečku Castle Rock odehrávají, ve formě seriálu je rozhodně dobrý nápad, především pokud na něj měl velký vliv i sám King. Seriál funguje jak po mysteriózní, tak po psychologické stránce. Líbily se mi i odkazy na další Kingova díla, která se tu občas objeví. Herecké obsazení je tu co se týče některých postav velmi dobré, ale je tu rozhodně i pár horších herců. Celkově jsou tu ale herecké výkony ucházející, takže si není na co stěžovat. Zvláštní tu pro mě ale je, že jisté díly na mě hluboce zapůsobily (sedmý mě vyloženě dostal), jiné mi připadaly vyloženě slabé. Nakonec tedy opravdu váhám mezi 3 nebo 4*, ale spíš se nakláním k těm třem. Jsem nicméně zvědavý i na druhou sérii a doufám, že té už budu moct s klidným svědomím dát lepší hodnocení. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama