foto

André Holland

  • nar. 28.12.1979 (39 let)
    Bessemer, Alabama, USA

Biografie

André Holland je americký divadelní, televizní a filmový herec narozen 28. prosince 1979. Studoval na Florida State University a New York University, kde roku 2006 získal titul Magistra umění. Jeho prvním divadelním vystoupením byla role ve hře Oliver! na Birmingham Summerfest Theatre v pouhých jedenácti letech. Od té doby Holland účinkoval v mnoha divadelních představeních.

Několikrát se podílel na televizních sériích stanice NBC. Například roku 2011 zazářil jako Julian 'Fitz' Fitzgerald v sitcomu Friends with Benefits, poté se o rok později objevil v roli tiskového mluvčího Bílého domu v komediálním seriálu 1600 Penn.

Jeho první zkušenost s celovečerním filmem byla roku 2008 role v Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství režiséra Spike Lee. V roce 2013 poté získal další zkušenosti jako Wendell Smith, první známý afroamerický sportovní reportér stojící za kariérou baseballového hráče Jackieho Robinsona.

Momentálně hraje postavu inspirovanou prominentním chirurgem a bojovníkem za práva černých jménem W. E. B. Du Bois v seriálu z nemocničního prostředí počátku 20. století The Knick. Zde pod taktovkou Stevena Soderbergha zúročuje zkušenosti jak z práce se známými filmovými osobnostmi, tak i s televizní produkcí a hraním skutečných postav.

Honza "erased" Švejdík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Battle at Big Rock
High Flying Bird
2018 V pasti času
Vdovy
2016 Moonlight
2014 Black and White
Selma
2013 42
2011 Small, Beautifully Moving Parts
2010 The Rockford Files (TV film)
2009 Lost & Found (TV film)
Válka nevěst
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Last Call
Sugar
2007 News, The (TV film)

TV seriály

2018 Castle Rock (TV seriál)
Romans (S01E10)
Past Perfect (S01E08)
The Queen (S01E07)
další epizody (9)
2016 American Horror Story (TV seriál)
Kapitola desátá (S06E10)
Kapitola osmá (S06E08)
Kapitola sedmá (S06E07)
další epizody (9)
2015 Knick: Doktoři bez hranic (TV seriál)
This Is All We Are (S02E10)
Pamatuješ na Moon Flower? (S02E09)
Mně dobře není (S02E08)
další epizody (10)
2014 Knick: Doktoři bez hranic (TV seriál)
Crutchfield (S01E10)
Zlatý lotos (S01E09)
Pracuješ do noci docela často (S01E08)
další epizody (10)
2012 1600 Penn (TV seriál)
2011 Friends with Benefits (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Breaking Point (S05E14)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
The Black Donnellys (TV seriál)
Wasn't That Enough? (E11)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace