Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

uiu 

všechny recenze uživatele

1. série - Ačkoliv děj drží pozornost, je to takové neslané nemastné, aby vám předposlední díl podokopl nohy a skopal vás do kuličky. Bomba! Pět zasloužených hvězd. 2. série - Hlavní hrdinka je nevýrazný maniak, která roli získala nejspíš jen proto, že má obří modré oči a v každém díle je na ně zoom aspoň 20x. Děj slabý a s první sérií nuceně propojený (ale až někdy v 8. dílu). Konec pak odkazuje na úplně jiné Kingovo dílo. Hodně slabé 3 hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna fantasy, na vrchole blaha, akú si vie divák čo i len predstaviť. Nechápem, ako si môže niekto pustiť takýto film, respektíve seriál, a potom sa sťažovať na prílišnú záhadnosť. To je ako povedať maliarovi, aby “natrel” kuchyňu na oranžovo, a potom pičovať, že je príliš krikľavá. “Castle Rock” je pecka od úvodu, až do samotného záveru, ktorá sa dokonale pohráva s mysľou diváka. Absolútne nič nie je jasné, otázky pribúdajú, všetko je otvorené, i nesmierne mätúce zároveň. Odpovede sú v nedohľadne, pričom “ako-takých”, sa divák dočká až v samotnom závere. Za mňa “⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá, že nás Stephen King zavedie do mestečka, ktoré je tak trochu v štýle Twin Peaks. Pohnutá minulosť, zvláštne príbehy niektorých obyvateľov, podivná atmosféra. Alebo niečo v štýle Batesův motel. V 8. časti sa tento nádych rozmetá určitými časoprostorovými výletami. 9. a 10. diel sú už čisto v štýle J. J. Abramsa. Teda niečo zo Ztraceni a ešte viac z Hranice nemožného. Mix, ktorý pôsobí veľmi rozťahano vďaka zbytočným odbočkám od hlavných postáv. No a hlavné postavy majú bohužiaľ kvalitu, ktorá by zodpovedala vedľajšej postave v kvalitnom seriále. Najväčší zárez je však fakt, že Castle Rock okolo hororu krúži naďaleko. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

série 1: Seriálové Kingovky mě začínají bavit. No, spíš jsou to rozmáchlejší minisérie, u mě osobně to začal Outsider a tak jsem řekl, proč nezkusit něco z tohohle divného městečka, plného odkazů, na jiné Kingoviny ("říkám si tak podle strýčka, prý se pokusil v jednom opuštěném horském středisku pozabíjet rodinu sekyrou"). Atmosféra je tu hutná tak, že by i rákosníčkovo mlha mohla závidět a opírá se o výborně napsané postavy, které mě baví svou naprosto nedokonalostí a přirozeností, kde jedinou vadou na kráse je hlavní role A. Hollanda, který střídá dva a půl výrazu a přehrají ho všichni přítomní (včetně rozkošné Melanie Lynskey, která hraje naprosto úžasnou, lehce neurotickou osobu a je naprosto rozkošná a bavila mě mnohem víc, než všechny její výstřihy co měla ve dvou a půl chlapa dohromady. Pokud máte problém s budováním mytologie místa a postav, třeba ve druhém To, budete mít pravděpodobně problém i tady, ale mě to baví, stejně jako pro mnoho lidí anti-klimatické zakončení a jako bonus je tu perfektní ztvárnění postavy s Alzheimerem. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na svém vrcholu dokázal nalákat a zaujmout spoustu lidí. Nějak ale rok 2018 stále šel a začalo nějak přibývat lidí, kteří s tím úplně nadšení nebyli. Je docela vtipné, že jsem tento kus opouštěl ještě v pozitivním ražení. A nakonec se k němu vrátil v naprostém antonymu. Ale je docela otázka, zda oprávněně? Seriál mě ze začátku v podstatě vůbec nezaujal, ale nějak jak přišel i dabing, tak i zájem, který kupodivu dodal seriálu určitou snesitelnost. Asi chápu, že se to moc lidem nezamlouvá v jistém ohledu, ale já jsem i dost věcí relativně pochopil. Nejsem génius v příběhu tohoto seriálu, ale viděl jsem i horší věci, které byli podány jako nějaký opus magnum a přitom to bylo jako na drogách. Tohle byl ještě ten kousek, který se kupodivu dal. Až podezřele dost. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány „Cujo“, „Temná půle“, „Nezbytné věci“, „Svědectví“, „Mrtvá zóna“ „Doktor Spánek“, novela „Tělo“ a několik povídek jako „Rita Hayworth a vykoupení z věznice Shawshank“. Jméno bylo převzato od stejnojmenné hory z knihy „Pán much“ od Williama Goldinga. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama