Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francie L'Homme qui voulait savoir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

emma53 

všechny recenze uživatele

George už si tě nedám, protože tohle mně úplně stačilo . Šla jsem do Spoorloos s tím, že je mysteriózní, ale ne takhle utahaný, kde jsem si stihla pomalu udělat všechny domácí práce a s naprosto nesympatickými herci, pouze s jedinou, která zmizí hned na začátku. Chybělo tomu snad všechno, co bych od takového filmu normálně očekávala a ani mě tím pádem neláká vidět remake. Škoda, ale já dneska nad dvojku nepůjdu ani omylem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nečekaná a povedená věc. Dobrej pohled od počátku z obou stran. Napínavý a celou dobu zábavný, udrželo to mou pozornost. Přestože by v centru pozornosti měl být Max se svým hledáním pravdy, hlavní hvězdou je ten magor. A přestože je jeho počínání děsivé a zavrženíhodné, stejně se u něj budete místy smát, zvlášť když mu jako hudební doprovod jede rozverná francouzská harmonika. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi stal Spoorloos filmem, po jehož zhlédnutí jsem zůstal sedět s otevřenými ústy. Jde o velice zvláštně natočený thriller, který zapůsobí hlavně svým rafinovaným scénářem a ponurou atmosférou, která je zčásti budována výbornou hudbou a zvláštně osamělými evropskými lokacemi. Perlou filmu je hlavně skvěle napsaná postava psychopatického Raymonda Lemorna, kterého si zahrál Bernard - Pierre Donnadieu a kterému Jeff Bridges docela šlape v americkém remaku na paty, i když originál je nedostižný. Ačkoli film plyne zdánlivě nevinně a pomalu, závěr by se dal přirovnat k jedné z největších nočních můr stříbrného plátna. Kdyby jen Lemorne nesmrkal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zásadný problém nastal hneď v úvode, kedy je dokonale potlačená veškerá logika konania postáv. Od tohto momentu som sa už viezol na vlne, ktorú mi ani omylom nebolo zapotreby, pričom čím viac išiel snímok príbehovo vpred, tým viac mi prišiel absurdnejší. Neviem, prišlo mi to celé dejovo úplne “jebnuté” .. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já mam vždycky problém s tim, že když vidim jako první remake a až poté původní film, tak ten původní, i když je třeba líp natočnej, se mi už tolik nelíbí a to je problém i u Vanishing, neustále jsem měl před očima daleko svižnější reamke s vynikajícím Bridgesem a tohle mi už nepřišlo nikterak napinavý a Gene Bervoets oproti Bridgesovi mi přišel poloviční. Nicméně tohle potěší alespoň jiným koncem a takovou realistickou atmosférou ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Originální filmový plakát byl stylizovaný jako skutečné oznámení o pohřešované osobě. (topr harley)
  • Snímek byl natočen na motivy románu nizozemského autora Tima Krabbého "Zlaté vejce" z roku 1984. (skudiblik)
  • Na film můžeme narazit v knize „101 hororů, které musíte vidět než zemřete“. (pornogrind)

Reklama

Reklama