Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici na malém městě se odehrávají převážně příběhy dospělých. Nikdo z nich se zrovna nenachází v úspěšném období života, mají porouchané vztahy, nedaří se jim v práci. Hořkost z nich dělá lidi nepříjemné, a tak i třináctiletý uličník dostává kapky od každého, koho potká. Ne neprávem si vyslouží přezdívku Lže a krade, ale podezření na něj padá i ve chvílích, kdy je nevinný. Jenže zrovna tenhle kluk si usmyslí, že udělá radost jedné smutné holce. A protože je 5. prosince, slíbí jí, že do nemocnice přivede Mikuláše. To ovšem znamená, že se musí dostat ven. A pod bystrým zrakem vrchní sestry to nebude nijak snadný úkol. Tenhle souboj s nejistým výsledkem má ale v závěru jedno jisté – všichni jeho aktéři pomalu otvírají oči a jako zázrakem otvírají svá obrněná srdce a prožijí chvíli vzájemného porozumění. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

gogos 

všechny recenze uživatele

Česká televizní produkce mnohdy převyšuje to, co tuzemští tvůrci vpouští do kin. A tento snímek je toho zcela jasným důkazem! Perfetkní obsazení, které dokonale charakterizuje své postavy, hodně dobrá hudba Petra Hapky jen dokresluje ponurou atmosféru zimního dramatu. Člověk při přemínání programů občas narazí na hodně zajímavý film a Městem chodí Mikuláš je jedním z nich. Hodně dobré a zcela zasloužené 4* ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Film plný zvratů a o Mikulášovi bez Mikuláše. Místy se mi to zdálo jako blbost, neboť to vyznívalo přehraně a vykonstruovaně. Hlavní hrdina mohl mít o něco hlouběji propracovanou emocionální stránku. Zranění hlavního hrdiny filmu dodalo potřebný náboj, ale už bylo skoro pozdě. Výkon Elišky Balzerové je velmi dobrý.*** Ve zkratce: Doktor je mimo, Ruda je malý opuštěný hulvát a jedna malá "blbá" holka chce Mikuláše. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Myslím, že slovy ani nedokážu popsat toto Kachyňovo mistrovské dílo. A nejen Kachyňovo. Nadstandardní herecké výkony všech kvalitu filmu jen podtrhují. To se prostě musí vidět. Jen bych připomněl to, o čem se tu zmínili už i jiní, že to je sice film s dětmi, ale ne nezbytně pro děti. I já musím pochválit skvělou hudbu, která film perfektně dokresluje. O tomto filmu se nedá psát, ten se musí vidět. (pondělí 07.12.2009) ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladký mikulášský příběh z jedné nemocnice, kde je v tomto čase všem smutno.....malým i velkým. Herecký koncert ústřední dvojice Abrhám - Balzerová a malý uličník jim skvěle sekunduje. Výborně napsaný scénář o lásce, která nemusí být na první pohled vidět, skvělá režie. Zařadil se k mým oblíbeným Vánočním filmům.... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pane Kachyna na sledovani tohoto filmu aby mel clovek silnou naturu.Scena kdy vrchni sestra(Eliska Balzerova) bije, tluce,rekneme dava pohlavky mlademu hrdinovy (Daniel Douda,ktery si 100% zaslouzi aby zde jeho jmeno bylo uvedeno ,stejne jako je uvedeno na prvnim miste v titulcich filmu) je natocena fantasticky.Uplne je z ni citit pres veskere rany a pohlavky silna naklonost a city k rostakovi... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo se v Bohnicích. (M.B)
  • Ve scéně, kdy sestřičky shání doktora, Pipka (Alena Mihulová) nadiktuje telefonní číslo 26 318. Kateřina Hrachovcová na telefonu vytočí čtyřku a poté zcela jiné číslice, načež telefon zazvoní. (hermiona)
  • Pohled na město s kostelem na začátku a na konci filmu byl točen v Polici nad Metují. (stefaton)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno