Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální horrorové dílo stejně jako původní verze z roku 1956 (ta se mi zamlouvala ještě o trošičku více ...). Tenhle film a jeho myšlenka prostě působí na nějaké základní lidské a sociální funkce v našich duších a těžko nechá někoho chladným ... Tísnivá a mrazivá atmosféra všudepřítomného strachu, strachu z neznámého, totální "odpojení" se od lidství a civilizace jako takové, tupá ničivá všudypřítomná síla ... Všechny tyto pocity z filmu tvoří extrémně silný zážitek hrající si s emocemi ještě dlouho po skončení filmu ... Zbožňuju obě verze tohoto filmu a považuju je v oblasti subžánru "nakažení" za absolutní vrchol a dnes již v podstatě kult ... Navíc excelentní Donald Sutherland, jeho herectví zde je naprosto špičková práce ... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, která verze "Zlodějů těl" je lépe zpracovaná. Myslím, že z jistých důvodů se mi přeci jen více líbila původní verze z roku 1958. Snad už jen proto, že byla černobílá, že patřila k tomu "boomu" sci-fi filmů z 50. let či snad proto, že byla první. Každopádně i tento remake si rozhodně zaslouží uznání. Brooke Adams je půvabná a sympatická, Jeff Goldblum zase fešný a mladý, Donald Sutherland bojuje, jak se dá a "Spock" Nimoy se zase snaží držet "logiky.":) Hudba je docela decentní, ale když už přijde na věc, dokáže vytvořit i nějaký ten "faktor" strachu. Nejděsivější mi asi přišlo, když "oni" začali vyluzovat ten svůj křik, nebo co to bylo:) Závěr filmu je vskutku dokonalou tečkou. Pohled na Donalda s otevřenou pusou a ukazující rukou, to stálo za to. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaciatok, to je fenomenalna ukazka prace so strachom z neznameho. Vsadepritomne zvuky a ruchy sa mi zarivali kazdu minutu hlboko pod kozu, vzrastajuce, nezastavitelne zlo pretvarajuce ludi a cely svet, - skutocne som sa bal. Stredna pasaz sice trochu trpi zbytocnym natahovanim, o nude sa vsak vdaka vykonu Donalda Sutherlanda, ci kvalitnym efektom, neda hovorit. No a zaverecna scena, na tu veru len tak nezabudnem. Zimomriavky mi naskakuju vzdy ked si na nu spomeniem. Zrejme jeden z vobec najposobivejsich filmovych zaverov vobec. (8.7/10) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Působivé, ale rozhodně ne na plný výkon. Práce s ruchy a kamerou vytváří sice hodně solidní atmosféru paranoii a nejistoty, ale film mě málo kdy strhl k napětí či strachu. Dá se sledovat s velkým zaujetím, pobaví slušným přehráváním (nemíním to ve zlém) všech zúčastněných, solidní Kaufmanovou režií, která drží pohromadě a má vizi. Na horor je tam ale skutečně příliš málo sounáležitosti s hlavními postavami a z toho pramenících emocí. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tristní kamerová onanie s hrubě přepálenou stopáží, kterou nezachrání ani pekelně svůdný smích Brooke Adamsové, vyjukaný kukuč upoceného Jeffa Goldbluma a solidní práce s ruchy. Původní verze má větší drajv, lepší režii a hlavně netrpí tolika retardačními momenty (těch je plná prakticky celá druhá půle). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Pro závěrečné titulky filmu nebyla složena ani vybrána žádná skladba, a tak titulky běži za naprostého ticha. (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)
  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama