Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (489)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nějak si tím Rockem poslední dobou nejsem moc jistej. Pořád platí, že je to sympaťák, má svaly i charizma a utáhne i mizernej film, ale poslední dobou se soustředí až moc na ty akční filmy pro celou rodinu. Tohle je nijak neurážející do poslední špetky předvídatelné řemeslo které neurazí, ale tenhle borec má na víc. Jinak po Hurricane Heist který byl akčňák na pozadí katastrofy je Mrakodrap katastrofák s příměsí akčního filmu, ale výsledek je zhruba stejný. Tohle řemeslo uměli nejlíp dělat v 70 letech to nechyběl strach o hrdiny a tipovali jste kdo z nich zařve další tady víte, že Rockovi a jeho dokonalý rodince se nic nestane neschopní záporáci pochcípají do jednoho a navíc absence dalších osob v budově i ten katastrofický aspekt snižuje, ale ok je to svižný furt se něco děje ten futuristickej mrakodrap je cool a bez titulků to má 90 minut, ale dalo se z toho vytřískat víc. Neve Campbell je nevýrazná až hanba záporáci taky teda až na tu nevinně vypadající zabijáckou kočičku která tam žel byla asi jenom 5 minut. Nenudil jsem se, ale čekal jsem to lepší.60% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Poučení z filmu zní: Když něco nejde, použij lepící pásku, anebo to vypni a zapni. Kdyby Mrakodrap vznikl v 90. letech, mohla z něj být parádní akčně/katastrofická kultovka. Takhle to je akorát solidní blbost, která mě ale (ani nevím přesně proč) i přesto docela bavila (jak jinak než jako guilty pleasure). Mix Smrtonosné pasti a Skleněného pekla nenabízí absolutně nic originálního a překvapivého. Vše jde podle těch nejzákladnějších příruček hollywoodských scenáristů, záporáci jsou trapní a nezajímaví, megalomanské využívání CGI jde zcela proti nějaké umírněné a soustředěné práci s prostorem a střih je velice často překotný a chvílemi až zmatený (nepochybuji, že to je ale schválně). Celková vizuální tvář filmu je tak dost průměrná a velké plátno opravdu nepotřebuje. Proč jsem se tedy vlastně i tak bavil? Asi prostě ten 90kový příběh a přístup k němu. Děj má spád a šablonovité zvraty a dějové odbočky, které se v propočítaný čas rozdělují a zase sbíhají, na mě působily asi nějak tak, jak měly. A potěšila mě i ta troufalá a očividná snaha inspirovat se klasickými hollywoodskými bijáky (a to včetně skleněného vyvrcholení á la Dáma ze Šanghaje). Ideální biják na sobotní večer v telce. 5/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Die Hard je minulostí! A Bruce Willis se může jít zahrabat.. Dwayne "Super-Super-Super-Ultrahero" Johnson konečně našel své opus magnum, a já dojatě, se slzami na krajíčku a v prázdném sále tleskám. Ukrutně zábavná prvoligová odpověď všem podřadným a nelogickým akčním blbostem se zmíněnou Smrtonosnou pastí v čele. Grandiózně vygradovaná a nekonečně kreativní popkornovka pro všechny, kteří mají božského The Rocka a jeho řemeslný standard rádi (takže samozřejmě pro všechny). Scéna na jeřábu nejlepší adrenalinovou scénou v historii.____ Sečteno a podtrženo, řemeslně zdatná vykrádačka akčních legend za neurážlivé tři hvězdy. Nebo nechápete ironii? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kráčející Steroid uplácal sqostně efektní a skvěle vypadající videjko. Škoda jen, že je určeno výhradně pro retardované Číňany a jiné mongoloidní entity a američtí soudruzi do něj bez skrupulí pomleli ingredience, které se dají seškrábat jen ze dna té nejzatuchlejší holyúdské žumpy. Jmenovitě nejžluklejší scénáristickou debilitu, zahnívající patos, plesnivějící rodinné hovnoty, hnisavý kýč, mokvající davy v přímém přenosu nadšeně aplaudujících ťamanů a samozřejmě koňskou dávku aplikované fyziky a fyziologie pro žáky se sedmačtyřiceti chromozomy. Ne, tohle už nebylo mile přestřelené béčko, nýbrž sice oku lahodící, avšak obskurním kokotismem přepatlaná hyperkomerční megapičovina. Ale dost nabubřele erudovaných filmově teoretických termitů. Kdybych měl své pocity přiblížit laickému prudérnímu publiku, je to něco, jako by vás přeblafla skvěle vydyzajnovaná, ale totálně tupá bloncka, která s plnou hubou náhle úplně zapomněla polykat, načež ji mozkožrout zašimral v nosohltanu a ona vám s pištivým chcichotáním vyprskla do xichtu vaše vlastní sperma. A kdo ví, čí ještě. Počítám, že ve dvojce bude Dvejn Superanabolon hrát hrdinného kvadruplegika, kterému zákeřní tenoristé jeho protézou zlomili páteř, a on je poté, aby zachránil vlast, rodinu a bandu lozkokošných štěňátek, skoky mezi výškovými budovami vzdálenými přes 100 metrů totálně rozšmelcuje jazykem ovládanou kriplkárou za bouřlivého potlesku klaky severokorejských sirotků. A to vše během zemětřesení a s útočící Godzilou v zádech. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Iba jedna noha z mäsa a kostí. Škaredá rezná rana, ktorá by fakt potrebovala zašiť. Jeden chlapec s astmou. Oheň, ktorý nikto nehasí. Polícia v pätách. Ozbrojený gang. Dočerta ... všetko je proti nám. Vďakabohu za lepiacu pásku a umelú nohu. A ten Dvejn, čím je starší, tým lepšie vyzerá a asi aj hrá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama