Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (276)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM PRO VÁS OBCHODNÍ NABÍDKU. POKUD SE NEBOJÍTE RISKOVAT. HARRY MI NECHAL PLÁNY NA DALŠÍ DŽOB. JDE O PĚT MILIONŮ.“… /// Hodně postav, ale celkem slušně zvládnutý vyprávění, takže se o nich během děje dozvídáme to, co potřebujeme. Padouch je dostatečně zlej, politik Farrell prohnanej a vdovy uvěřitelně nezkušený. No a jelikož budou muset dokázat, že maj koule, je tady kromě těch jejich životů důležitá i příprava na akci. Ta je potom krátká, ale fajn dramatická. Vono je to celý víc drama než biják vo loupeži. Navíc ten příběh je takovej umírněnej, v poklidu (ale v pohodě) plynoucí… tak jak jsem od McQueena čekal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej seriál neznám. 2.) Starýho voddělali a máme dluhy. 3.) Kandiduje proti mně černoch. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu si člověk řekne, že dostane filmový orgasmus, a to hlavně kvůli hercům, kteří jsou proste áčkoví frajeři, ale bohužel se film sekl na průměru a dál to nedotáhl. Délka 120 minut je tak extrémně přestřelená, že jsem se převážnou část filmu jenom nudil, protože poutavost děje kolísá jak na horské dráze, začátek dobrej, pak půlhodinové nudné okno. Jak začnou vdovy plánovat loupež, tak se to zase trochu rozjede, ale krátce nato zase spadne do táhlé nudy a tak pořád dokola. Finále není ani finále, zápletka mrtvého manžela je nevyužitá a konec nudný a nic neříkající. Tak nevýrazný a zbytečný film jsem už dlouho neviděl, za mě obrovské zklamání. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ambiciózních 12 let v řetězech mě onehdy příliš neoslovilo, ale Vdovy jsou úplně jiná záležitost. Takové množství postav, které jsou tak dobře napsané a zahrané, nejsou zbytečné a je vyloženě radost je sledovat, jsem v jednom (novém) filmu už nějakou dobu neviděl. A když je jejich příběh zajímavý, napínavý, dobře natočený a navíc má čím překvapovat (a překvapuje), tak není co řešit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Viola oscarová, minimálně nominaci si tato úžasná dáma zaslouží, mám ji moc ráda a opět mě nezklamala. Cynthia Erivo v krátké době (po El Royale) zase naprosto boží. Vdovy jsou dalším zpracováním již známého námětu, nicméně tento snímek se mi táhl, o dvacet minut kratší stopáž by mu docela prospěla. Celkově se jedná o docela vydařené drama. Po 12 letech v řetězech, které se mi vyloženě nelíbily jsem spokojená. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma nebavilo v kine, ale ani doma, byť tak prekvapovanými presne dávkovanými zvratmi. Ide o to, že McQueenovi nejde ani tak o to, aby diváka šokoval, ale že má scenár tak dokonale pripravený, že jednotlivé zvraty sa objavia presne v tú pravú chvíľu a skvele fungujú. Všeto má svoje pevné miesto, každý dialóg má nejaký zmysel a všetky postavy majú motivácie ako reálni ľudia. Čiže žiadna vykrádačka kasína, aby som niečo dokázal svojej bejvalke alebo aby som si proste iba zarobil niečo na dôchodok. Vdovy sú koncipované ako celkom komplikované, ale relatívne prehľadne podané puzzle a balancujú presne na hrane umenia a zábavy, pričom McQueena viac zaujímajú témy, ktoré zápletka generuje ako príťažlivý potenciál nejakej vykrádačky. Mimochodom tiež s jedným nečakaným zvratom. Ak by som niečo mal obrblať, tak náhodu, že nový frajer Poľky je zhodou okolností architekt, čo zohrá v príbehu dosť významnú úlohu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Během scény pohřbu je vidět hned několik českých náhrobků. (Muffino)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama