Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (275)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No, no, zase z toho nedělejte takovou bombu, Steve McQueen prostě vzal komiks Punisher: Vdovy a trochu to přepracoval, ale koncept zůstal stejný, manželé dělají do zločinu, manželé umřou a manželky/vdovy, se tak musí postavit proti tomu, co se na ně chystá a co chlapi nedokázali udělat. Během sledování filmu, se tady objevilo dost momentů, které jako by vypadli z komiksu, takže to bylo dost úsměvné, na druhou stranu, je tady zase dost věcí, které sou originální a zvrat v polovině, byl fakt geniální, fakt jako že jo. Film sice neni akční záležitost, ale i tak je tady úvodní honička, která je vynikající a závěrečná dvacetiminutovka, je jeden z nejvíc napínavých momentů, co sem viděl. Navíc vynikající hudba, která nenechá člověka vydechnout a jenom film drží v napínavém tempu. Herecké výkony, sou taktéž na jedničku, hlavně Viola Davis to tady hodně dává, ale i ostatní ženské charaktery, nejsou upozaděny a každá z nich dostane dostatek prostoru, sou detailně vykresleny. Takže i přes zjevnou inspiraci, oním komiksem, já musím dát silné čtyři hvězdičky, kdybych komiks nečetl, tak bych dal pět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM PRO VÁS OBCHODNÍ NABÍDKU. POKUD SE NEBOJÍTE RISKOVAT. HARRY MI NECHAL PLÁNY NA DALŠÍ DŽOB. JDE O PĚT MILIONŮ.“… /// Hodně postav, ale celkem slušně zvládnutý vyprávění, takže se o nich během děje dozvídáme to, co potřebujeme. Padouch je dostatečně zlej, politik Farrell prohnanej a vdovy uvěřitelně nezkušený. No a jelikož budou muset dokázat, že maj koule, je tady kromě těch jejich životů důležitá i příprava na akci. Ta je potom krátká, ale fajn dramatická. Vono je to celý víc drama než biják vo loupeži. Navíc ten příběh je takovej umírněnej, v poklidu (ale v pohodě) plynoucí… tak jak jsem od McQueena čekal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej seriál neznám. 2.) Starýho voddělali a máme dluhy. 3.) Kandiduje proti mně černoch. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen rozhodne zdôrazňuje ťah na bránu pokiaľ ide o rodové, etnické či rasové nerovnosti. Samo o sebe je to veľké bremeno ale jeho filmárske zručnosti sú vysoko nadpriemerné a jedinečné. V tomto prípade podáva v celku bežný trilerový námet na polnočnú hodinu v komerčnej televízii ale takýto opis by rozhodne nebol dobrý k bagatelizácii problému. 4 vdovy hnusných zločincov preberajú maskulinitu ich duchov. Jednajú rázne, ale (niektoré) emočne žensky. Je to dosť atypické, keďže sme zvyknutí na to, že tento žáner je dosť stereotypný podľa našich preferencií. A takisto vidieť Farrella, Neesona či Duvalla ako zbabelcov alebo ziskuchtivých "vychcancov" a nie heroizovanými "záchrancami" nie je bežnou vecou. Obsah zápletky je v niektorých momentoch moc prekombinovaný ale silou režiséra stále držané v úctyhodnom napätí a primeranej vážnosti. Podobné 25. hodine a niektorým atmosferickým artovejším francúzskym trilerom. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazený film o třech vdovách, jejichž muže, gaunery, zabila mafie. Trochu méně uvěřitelný už je děj. Jedné z vdov její manžel zanechal sešit se všemi zločiny, co provedl a s jedním, na který se teprve chystal. Šlo tam o loupež 5 miliónů dolarů. Tři vdovy, po nichž chce mafie peníze po jejich manželích, mají jedinou šanci. Provést tuto loupež samy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě nalákal na slušné obsazení, ale cítím se být hanebně oklamán. Vzhledem k tomu, jak mě dění dost často nudilo, byla stopáž přímo vražedná. Pokud v sobě scénář nesl nějaké poselství, pak jsem si z něj odnesl jen tolik, že šlo o další análně alpinistický počin směrem k tvůrcům politicky korektních kvót, takže se sešly dvě černošky, jedna hispánská, zodpovědná matka a jedna polská blondýna, aby se daly na dráhu zločinu. Hlavně postava Veroniky na mě působila podivným dojmem, chvílemi jsem měl pocit, že jde o schizofreničku, její přechody od bezúhonné vdovy k děsně "cool" drsňačce byly opravdu těžko uvěřitelné, scénář byl silně předvídatelný a vlastně jsem se vůbec nebavil. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama