Reklama

Reklama

Modré stíny

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Z první série zůstala jedna důležitá věc - civilní postavy, které jsou cokoliv, jen ne černobílé, doplněné nováčkem Novotným, který jen dokazuje, že má-li co hrát, zahraje to perfektně. Tempo by občas chtělo zrychlit, ale vlastně mi to zas tolik ani nevadí, nevím, jak to tvůrci dělají, ale tuhle ryzí detektivku dokazují řemeslně (hudbou, kamerou) posunout někam jinam a hrozně to téhle sérii sluší a dělá ji svěže originální. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Zase skvěle, místy krásně mimózní kameru krásně podtrhuje snová atmosféra, kterou dokáže krásně vytvořít i taková maličkost, jako hudební podkres, který zní po celou debatu na policejní poradě a takových ozvláštňujících věcí je tu mraky. Navíc je tu čím dál skvěleji zahraná postava Davidem Novotným, díky němu nevyznívá zákeřně, ale spíš krásně nejednoznačně, Zatím lepší, než první série od Hřebejka. Snad jen tempo by mohlo být vyšší. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Za mě trochu slabší díl, místo vyšetřování se dostává do popředí řešení minulosti, nějaké to domácí fackování (a další nepěkné piškuntálie, za které by si jejich činitel zasloužil nakopat minimálně do kloaky), prostě až příliš soukromých linek, které ukrajují na atmosféře a intenzitě samotnému případu. Navíc je tu akutně málo Davida Novotného: nebo případně málo spoře oděných veverkoidních žen z planety Xc2.11.a... Proč tu nejsou žádné veverkoidní ženy z planety Xc2.11a?!? ()

Reklama

Reklama