Reklama

Reklama

Modré stíny

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (5)

Modré stíny (2016) 

Spisovatel Michal Sýkora je odvážný kritik poměrů a nebojí se literární hyperboly- trochu přitlačit, aby si toho neřádu kolem nás všimli i ti nejzabedněnější, ideálně všichni. V této svojí předloze zúčtoval s jedním filutou, jemuž coby Olomoučák viděl roky do karet. Ivana Gelnara nám příkladně Xaver Veselý před nedávnem v jednom ze svých orálně rektálních rozhovorů představil div ne jako svědomí tohoto národa. Jsem rád, že alespoň umělecká díla zůstanou nositeli jeho skutečného odkazu. Gelnar nevraždil, jen šulil a to není fikce, ale holý fakt. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Těm Taušovým věcem musí člověk/ divák věnovat plnou pozornost. Na tohle se nedá dívat jako na nějakou soap operu a dělat u toho pět dalších věcí. Takhle jsem na to koukal před lety a popravil jsem to, já debil, jednou peckou. Sypu si popel na hlavu- je to opět těžkej nadprůměr. Bohužel na začátku nebylo budoucí první oběti vůbec rozumět, což je nešťastnej start a vadil mi ten potlesk pro policistku, která přijde s objevným nápadem zkontrolovat záznamy z pouličních bezpečnostních kamer. Tohle už je jistě rutina i v Olomouci. Jinak vynikající, jestli před lety někdo selhal, byl jsem to já. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Před čtyřmi lety jsem se čílil, že se tady kope do politické mrtvoly- Langer už v té době psal na full time básničky. Dnes tomu tleskám. Jednak by chtěl přes básničky zpět, druhak mu tímto seriálem postavili zasloužený pomník. Škoda, že tak všichni zapomínáme. Návštěva u blazeovaného profesora Lábuse a jeho lepšoidní paní působila autenticky, ale byla už opravdu hodně dlouhá. Jinak jen nějaké drobnosti- například bych jako policajt určitě víc zmáčknul pana Mitnera (Tauše). ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Koukám na to po druhé, tentokrát krátce po Zrádcích. Je sranda, jak je tady ta kamera v porovnání se Zrádci umravněná. A jaký to přitom tehdy způsobilo poprask, že se občas lehce zatřásla... Jinak pro mě tento díl malinko slabší. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Všechno se vysvětlilo a uzavřelo, což je pozitivní. Horší je, že nám to všechno musel prozradit pachatel. Ten jeho nástup k závěrečnému finále byl z jiného žánru, nebo minimálně z jiné rovnoběžky a světadílu, ale byli jsme ve filmu, i když se ho někdo snažil čtyři hodiny všemi prostředky přetvářet v realitu. ()

Reklama

Reklama