Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na film vůbec dívat nechtěl, pak jsem své rozhodnutí přehodnotil a nechal jsem se tak připravit o hodinu a půl života nebo něčeho podobného. Očekával jsem prvoplánovou trapnou komedii, postupně mi ale došlo, že sleduji hlubokomyslné sociální drama, na které intelektuálně nemám. Děj nemohu hodnotit, protože na mé kopii chyběl, nezasmál jsem se ani jednou, místo toho jsem se nudil a podivně styděl, aniž bych věděl proč. Doufám, že tento tvůrčí tým už peníze na další tvorbu nesežene, ale už teď vím, že doufám marně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že s výnimkou toho ako je tento film kategorizovaný ide pre mňa o skutočne príjemné filmové dielko, ktoré som si užil. Má to podľa mňa dobrú atmosféru, postavy, s ktorými sa dokážem stotožniť a veľmi uveriteľné situácie. Celkovo som nevedel, čo môžem od filmu čakať, no dočkal som sa filmu, ktorý je podľa mňa oveľa lepší, než mu ľudia dávajú kredit. Najmä vďaka Kohákovi, ktorý sa do tejto role skutočne hodil. Holubová je tu podľa mňa tiež príjemná a to nie som zrovna jej fanúšikom. Myslím si, že je to film, ktorému som rád venoval svoj čas a priznávam sa, že aj so záverom som veľmi spokojný. Občas sa šťastie usmeje na každého. Niekedy to príde dokonca aj absolútne najmnej očakávaným spôsobom. Hodnotenie: B ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Tomáš Vorel dělá, že v jeho filmech standardní čeští herci působí jako absolutní neherci. To je pro něj prostě totálně ikonický napříč všemi jeho filmy. Navíc ale v případě Instalatéra z Tuchlovic docela i zajímavé, protože hezky naráží na vesnickej život a centrem všeho je právě instalatér Kuba Kohák, jehož tragikomický příběh naráží snad na všechny vesnický stereotypy, na které jste schopni narazit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vorla mám rád a Instalatér sice nijak extra nenadchnul,ale zároveň ani nezklamal.Takový obyčejný český film,sondující život na vesnici.Nic moc se tu neděje,přesně jako v reálném životě.Kohák,kterému v poslední době nemůžu přijít na jméno je tady příjemně civilní a role mu sedla.Ani zbytek obsazení pak nezaostává.Solidní práce...60% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je prostě svůj. Jiným režisérům by se snadno daly vyčítat vtipy na úrovni čtvrté cenové nebo dějová předvídatelnost, ale u Tomáše Vorla to prostě nejde, protože to tak nějak patří k jeho poetice. Oceňuji, že po celou svou kariéru zůstává věrný svému stylu, který vychází z divadelních kořenů Pražské pětky, zároveň se od nich už trochu vzdálil, je nepodbízivý, ale zároveň divácky přístupný. Už jsem viděl originálnější, ale i trapnější Vorlovy filmy než je Instalatér z Tuchlovic, tady to byl takový vesnický kaleidoskop (ale jiný než v režisérově lesní trilogii) viděný typickou vorlovskou optikou, ve kterém byl kupodivu k přežití i Jakub Kohák. Pokud máme v české kinematografii domácí ekvivalent legendárního francouzského outsidera (myšleno nezařaditelného tvůrce) Jeana-Pierrea Mockyho, je to Tomáš Vorel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Filmaři museli kvůli scéně, kdy postava Evy Holubové češe třešně, nejdřív ovoce pracně na strom navěsit, protože je sežrali špačci. (Fenk)
  • Než jde Luboš (Jakub Kohák) tancovat, hraje píseň „Šrouby a matice“ od Mandrage. (SONY_)
  • „Režisér Tomáš Vorel to psal přímo na mě. Seznámili jsme se u filmu Vejška (2014). A on poznal, že jsem vynikající chlap, skvostná individualita a člověk s velkým Č. Takže už se mu to psalo samo. Scénář je moc hezký, byl jsem nadšený. Vlastně se ta role dostala ke mně, ne já k ní,“ řekl Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama