Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Flego 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch som si opäť pozrel tento film a musím mu pridať hviezdičku. James Dean v úlohe rebela túžiaci po otcovskej láske a uznaní je strhujúci. Žiadni z hercov za ním nezaostáva, skúsený Kazan takto vytvoril vynikajúcu drámu, keď dokázal obnažiť ľudskú dušu, túžby a dal im až biblický rozmer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na východ od raja som videl niekedy dávnejšie v zámorskej komerčnej televízii. No to vám poviem, to bol zážitok. V tamojších televíziách bežali reklamy po každých piatich minútach filmu. Boli to stále zhruba tie isté tri reklamy + zopár upútavok na ďalšie programy. Neviem, či je to akceptovateľnejšie, ako u nás, keď pozeráme na reklamy 7 minút, ale v dlhších časových intervaloch. Situáciu mi sťažovala aj nie úplne dokonalá angličtina. Takže asi by to chcelo nabudúce v kľude, bez reklám a s titulkami. VIDENÉ ZNOVA: A dokonca s dabingom a bez reklám! Zvyšujem svoje hodnotenie, pretože East of eden je spoločne s Rebelom bez príčiny jeden z mála filmov, ktoré sa úprimne zaoberajú tým, čo rieši mladý človek, ktorý už nie je dieťa, ale ešte ani muž. Zhodou okolností tento typ úloh najlepšie sadol Jamesovi Deanovi a môžeme byť radi, že to práve včas pochopilo zopár skvelých režisérov, akými boli Elia Kazan a Nicholas Ray. Zmierenie je jeden z najpozitívnejších pocitov, aké môže človek zažiť. A samozrejme láska. Nebyť milovaný a cítiť nenávisť je peklo. Toľko v skratke posolstvo filmu. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Tak tohle už nikdy víc. Smát se při emočně vypjatých scénách jsem asi neměl, ale co jsem měl dělat, když byly tak blbé? O stupidních dialozích se ani snad moc rozepisovat nebudu... Umím ocenit hezký film, ale u tohoto tak vysoké hodnocení nějak nechápu. Mno, asi mi výsledný dojem zkazil i příšerný dabing, což však nic nemění na faktu, že tenhle film byl průšvih... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsou tam skvělé postavy, ale některé reakce Deanova bratra mi přišly trochu přehnané. Každopádně se na to hrozně dobře kouká a děj jsem dost hltal. Barva tomu určitě prospěla a líbila se mi i hudba. A samozřejmě musím vyzdvihnout herecký výkon Jamese Deana, je to sice klišé, ale on prostě hrát uměl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěla, nevěděla jsem nic moc víc, než že je to podle Steinbecka a že hlavní roli hraje James Dean. Se spisovatelem mám ten problém, že ač se mi líbí náměty, které si vybírá, většinou mi přijdou pohřbené a zkažené přílišným patosem, potažmo sentimentem, což v sobě sice odráží vkus doby vzniku, ale dneska je dneska a já jsem já a já to nemůžu překousnout. S Deanem jsem měla ten problém, že jsem znala jenom jeho pověst a ne jeho schopnosti. Po shlédnutí snímku jsem absolutně spokojená. S postavami, jak s Calem, tak s Abrou, jsem se nečekaně ztotožnila, v tom je myslím ta opravdová nadčasovost, lidé jsou pořád stejní. Pocit z filmu ještě umocnilo srovnání s filmem James Dean z roku 2001, který pojednává o hercově životě i o natáčení právě tohohle filmu. ♥♥♥ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film sa nakrúcal v Mendocino a Salinas Valley v Kalifornii. (Michal74)

Reklama

Reklama