Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chudák Hanička Vagnerová, nejdřív ji doma terorizuje úchyl Matonoha, pak vyrazí s bandou tří dalších úchylů na kola, kde se k nim přidá ještě pátej úchyl a úchylně to pokračuje až do extrémně úchylného konce, se kterým by si nejspíš nevěděl rady ani Freud, který byl přes podobné typy úchylů expert. Bohužel ten největší úchyl tady ale je autor scénáře, který musel buď ujíždět na hodně špatných drogách, nebo by se měl jít léčit ze zhruba tak sto padesáti a tří komplexů, kterými celý tenhle zavrženíhodný film protkal. 1/10 čistě za tu Haničku a kolovou, tedy přesně jeden dobrý (čti neúchylný) vtip z celého filmu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení - jediný důvod proč jsem na film koukal byla Hanka Vagnerová. Při představě kterak si to v přiléhavém trikotu zvýrazňujícím křivky na všech těch správných místech jede letní krajinou jsem zapomněl nejen na ,,její'' vlezlou reklamu na Trivago, ale i místní bídné hodnocení. Ale upřímně, moc jsem neočekával, protože současná česká komedie stále tápe a bloudí kdesi v mlhách nevtipna a týká se to skoro všech počinů o její oživení. Po rozpačitém onanistickém rozhovoru mezi Matonohou a Mišíkem se film začne rozjíždět a nikoho asi nepřekvapí, že najel na ohrané schéma - partička exotů na kolech co jede na vejlet. Filmy tohoto žánru se nám poslední dobou nějak kupí - viz. např. před nedávnem také natočená ,,komedie'' Musíme se sejít. A samozřejmě aby kluci nebyli na vejletě sami, potkají partu dívek v rozpuku vdených cyklo šílencem Pavlem Nečasem. Ten mně asi bavil nejvíc a dost mi připomínal ortodoxního běžkaře Ondřeje Pavelku v Padesátce. V kritikách jsem četl jak je film nekorektní k menšinám, ale mně to nijak nepřišlo a navíc různých menšin mám už plné zuby, protože pokud se někdo chová nekorektně jsou to poslední dobou právě ony. Humor si ve filmu tak trochu utahuje z dnešní generace, která je bytostně závislá na sociálních sítích a youtube. Dovolená bez wifi signálu, nebo bože chraň bez signálu úplně je něco nepředstavitelného a když už se na takové advenčr cestě mládež ocitá, nabízí to řadu vtipných momentů. Leckdo to bude brát za přitažené za vlasy, ale ti co mají doma pubertální teenagery dobře ví jak složité je kamkoliv vytáhnout a jak ještě složitější je jim vysvětlit, že mobil nechají doma... Závěr? Čekal jsem větší průser. Hlavně u mladší generace má film šanci uspět i když na dnes už značně fousaté Rafťáky a Snowboarďáky mít nikdy nebude. Na mně z toho dýchlo velmi příjemně léto a párkrát jsem se zasmál, takže dávám za dvě pumpičky a mimochodem - Hance to slušelo. :-) * * ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Matka psycholožka, kterou skvěle zahrála Vanda Hybnerová stála za to. To bylo dílo, přímo učebnicový příklad. Vůbec to tady měli všichni jasně rozdané. Ale lidé nesjou statistické tabulky a ani být nechtějí. Tahle cyklistická komedie si ani na nic hlubokomyslného nehraje a ani tím nechce být. Je to jen prostá letní oddechovka. I takové jsou po tom všem valcujícím marastu potřeba. Takže proč ne. Kola jsou přece v kurzu. Příště něco o běhání. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, jak na tom český film je, když i člověk, který dokázal napsat legendární Okresní přebor a další kvalitní kousky, tak dokáže vyplodit s prominutím takovouhle píčovinu. Film o mladých a pro mladé, ale psaný pohledem důchodce. Chybí cokoliv, čeho by se bylo možné chytit. Snaha zamíchat do děje co nejvíce stereotypů a momentálně in témat. Neskutečný pel mel, který vlastně ani nedává smysl a nedrží pohromadě. Na druhou stranu technicky je všechno v pořádku a přírodu máme krásnou, takže za to ta jedna hvězdička. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od prvního kilometru jedou Bajkeři spolu nanicovatými panici a eskapádami Rendyho a Klína gruppetto. V sérii defektů humoru a spadlých řetězů děje občas pomůže ze servisního vozu Kolečkův sportovní joke, ale jinak je to obří krize, při které si řidič sběrného autobusu užívá se sadismem ředitele Cobrama Mišíkovo herecké trápení. A já se při jeho závěrečné „sexuální“ scéně s Vágnerovou vyblil do bidonu.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Podle údajů z cateringu se během natáčení snědlo 2970 krajíců chleba počítaje snídaně, svačiny i chleby k polévce. Vypilo se 1485 litrů vody, 594 litrů kávy, 348 litrů čaje, 860 litrů sladkých nápojů. Pro scénu v hospodě se spotřebovaly 4 litry piva. [Zdroj: iPrima.cz] (Duoscop)
  • V jedné scéně je vidět, jak Vagnerová, Komínek, Machuta a Mišík vystupují z vlaku na zastávce Senotín, což je jedna ze zastávek úzkokolejné dráhy JHMD (Jinřichohradeckých místních drah) na trase Jindřichův Hradec - Nová Bystřice. (bubun)
  • Vo filme sa objaví nočný záber na hrad Landštejn, ako aj záber na Klášter paulánů u kostela Nejsvětější Trojice. Oba objekty patria k najkrajším historickým pamiatkam prírodného parku nazývaného tiež "Česká Kanada". (PinkButterfl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno