Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

silentname 

všechny recenze uživatele

Až na pár momentiek je pre mňa "Never Say Never Again" asi najhoršou Bondovkou, ktorú som mal možnosť vidieť. Mizerná charizma, žiadny pocit, že sme v skutočnom filme o agentovi 007 a Sean Connery to absolútne nevie zachrániť ani na chvíľku. Má síce pár dobrých fórov a sem-tam hláška funguje, no reálne je vidno, že tento film vôbec nepasuje medzi ostatné, lebo človek z neho nemá pocit, že by sa ocitol v tej istej realite ako všetky ostatné filmy. Nech si človek myslí o niektorých Bondovkách čo chce, tak minimálne som z nich mal pocit, že to pasuje do jedného a toho istého sveta. Toto je absolútne mimo. A nakoľko je to druhá verzia filmu "Thunderball", poďme si to trošku porovnať. "Thunderball" mal skutočne skvelý spád, výbornú atmosféru, absolútne bravúrny boj pod vodou a zloducha, ktorý ma nikdy neprestal fascinovať. Tu nemáme ani jedno z toho. Nebaví ma to, je to otravné, nemá to charizmu a ani Sean Connery miestami akosi nechce byť v tomto filme. Alebo minimálne tak pôsobia niektoré scénky. Čo je dobré? Rowan Atkinson pobaví náramne. Je tu pár dobrých hlášok a podľa môjho názoru je skvelé vidieť ten videoherný súboj medzi Bondom a Largom. To sú dobré veci. Zvyšok je nuda, nuda, nuda alebo otrava. Hodnotenie: D+ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka s Connerym, dějově kopírující jednu z jeho vlastních oficiálních?! Pro mě primárně laciný a nezáživný výsměch bondovskému kultu, jenž z hlediska výpravnosti, velkoleposti a hlavně zábavnosti těžce prohrává snad se všemi dosud natočenými dobrodružstvími agenta 007 (a že mě mnohá z nich dnes už nechávají hodně chladným). Tuhle upocenou zbytečnost (kterou má na svědomí režisér nejlepšího dílu Star Wars!) nezachrání ani (pořád celkem šmrncovní) Connery, ani krásná (a proklatě sexy) Kim Basinger... A bohužel ani Mr. Bean! :D Nadprůměrně mě pobavilo asi jen zúčtování se zlou bondgirl (která je taky krásná a sexy :)). 40 % ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Connery vždy platil za drsného Bonda, zde však mnohem více připomíná ironického a vtipného Moora, což by nebylo naškodu, kdyby film dosahoval alespoň z poloviny takové zábavnosti, jako oficiální bondovky. Bohužel tomu tak není a "Never Say Never Again" působí jako nudná kopie, která nemá kromě herců moc co nabídnout. 5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i jako neoficiální bondovka to ujde. Connery se vrací do své životní role, coby agent 007, který je poslán do sanatoria, aby zjistili, jestli má ještě na to být agentem. Zde se vše zkomplikuje a 007 vyráží vstříc svým dobrodružstvím. Akce tu není kdoví jak zběsilá, ale příběh je celkem fajn. Za mě 68% :) ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)
  • Had, kterého vhodí Fatima Blush (Barbara Carrera) do auta Jackovi (Gavan O'Herlihy), je Boa constriktor, česky Hroznýš královský. Jde o škrtiče, který je ve své velikosti pro člověka neškodný, přestože kousnutí může být pěkně bolestivé. (Prochy38)
  • Osobného inštruktora bojových umení robil Seanovi Connerymu pre film Never Say Never Again vtedy ešte neznámy herec Steven Seagal. Pri výuke bojového umenia Steven Seagal zlomil Seanovi Connerymu zápästie. (Seag)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama