Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (259)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť po vystřihnutí mého oblíbence Kevina Spaceyho z hotového filmu stále přetrvává, ale čistě po herecké stránce si není na co stěžovat. Po výkonu Christophera Plummera jsem si vyloženě nedokázal představit, že bych ve filmu viděl někoho jiného a také mě hrozně bavil “Marky Mark” Wahlberg, který hraje toho svého klasického týpka, co se vyzná a tahle poloha mu neskutečně sedí. Nicméně tady můj výčet kladů pomalu končí. Režie Ridleyho Scotta je naprosto bezpohlavní, nevýrazná a dává za pravdu onomu zástupů haterů, kteří by jej rádi viděli v chudobinci namísto režisérské sesle. U filmu jsem se celkem dost místy nudil, z části kvůli tomu, že se jedná o naprosto klasický, ničím nevyčnívající, životopis jednoho bezpochyby zajímavého muže, zčásti kvůli problémům s tempem a ne tak zajímavému obsahu, kterému by možná více seděl hodinový formát. Boj za oscary je ta tam, stává se to každý rok, že z, na papíře zajímavých filmů s potenciálem, nevzejde nic světoborného, ale jistě se to bude zkoušet i nadále. Uvidíme co na to Riddley Scott. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmovu verziu, ktora sa venuje unosu mladeho Gettyho som si pozrel az po serialovej verzii Trust a v kazdom ohlade mi pripada filmova verzia slabsia. Pôsobilo to strasne skratkovito a uponahlane vdaka comu poriadne nefungovali postavy a vztahy medzi nimi. Najhorsie dopadli postavy Marka Wahlberga a Michelle Williams, co je problem, kedze maju najväcsi priestor. Ona pôsobila neprirodzene a on ako nesympaticky frajer. V serialovej verzii to su uplne ine a zaujimavejsie postavy. Najväcsi problem filmu je, ze zapletka pôsobila tak chaoticky, ze som sa v nej miestami stracal napriek tomu, ze som predtym videl serialovu verziu, ktora sa podrobne venuje vsetkym detailom pripadu. Je tu dokonca par odlisnosti vo vyvoji priibehu. Nie je podstatne, ktora verzia je vernejsia skutocnosti a ktora nie, ale vyvoj v seriali mi u niektorych zlomovych udalosti pripadal logickejsi a uveritelnejsi. Napriklad dôvod kvôli ktoremu sa stary lakomec Getty konecne rozhodne uhradit vykupne je vo filme uplna blbost. Jedinu hviezdicku davam len za Christophera Plummera, ktory Gettyho zahral dostatocne kvalitne a odpudivo. Ale aj ked sa Plummer snazil zo vsetkych sil, tak kvôli slabemu scenaru a malemu priestoru nemal moznost ani zdaleka tak vyniknut ako sa to podarilo Donaldovi Sutherlandovi v serialovej verzii, ktora aj ked je miestami trochu zdlhava, tak je rozhodne ovela kvalitnejsia a zabavnejsia ako filmove spracovanie. 3/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac, takmer vôbec neviem, ako to mám hodnotiť. Určite to nie je (a nikdy nebude) taká moja srdcovka, ako Dobrý ročník, Marťan alebo Votrelec. Tak ale zas nie je to ani nuda ako Podvodníci a Robin Hood. Po vizuálnej stránke plno krásnych, hustých, opulentných retro záberov. Talianska výprava atraktívna. Herci sa snažia, hlavne takmer deväťdesiatnik (!) Christopher Plummer je parádne drsný makač. Má to plno zaujímavých, viacrozmerných postáv (dobrý únosca) a scén (finálny „narovinu pokec“ Wahlberga s Plummerom). Ale nestrhlo ma to, nedostalo a bavilo len tak na pol plynu. Budem trocha alibista, 60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem tomu nevěřil, ale nakonec jsem překvapen jak příjemně jsem se u filmu bavil. Ridleyho režie je úhledná a přesná, Wahlberg klasicky dobrý a Plummer byl solidní byť si myslím, že Kevin Spacey by to zahrál lépe. Ke konci celkem napínavé a došlo i na nějaký ten zvrat, takže jsem spokojen. 70% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vlastně mnohem lepší než jsem čekal. Po celé té kauze s vyměněným Spaceym jsem očekával narychlo umatlanou slátaninu. A ač to možná slátanina trochu je, přeci jen docela zábavná. Ridley Scott to má pořád po technické stránce v ruce, vidět je to hlavně na fajnové kameře (hrátky se světlem, kontrastem, odstíny), kterak slouží filmu jako celku. Děj je docela zajímavý, přináší řadu dilemat a hraničních situací, které ale nejsou bezvýhradně dobře využité (například závěrečné nahánění v italském městečku absolutně postrádá vyvrcholení) a vzhledem k docela dlouhé stopáži tak film chvilkami nudí. Herecky absolutně v pohodě. Vlastně je to celé tak nějak v pohodě, prostě ok. 6/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2017 v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)
  • Film způsobil kontroverzi ohledně „gender pay gap“, když vyplula na povrch informace, že za přetáčení bylo Marku Wahlbergovi vyplaceno 1 500 000 amerických dolarů, zatímco honorář Michelle Williams činil pouhých 1 000 dolarů. Oba přitom hráli hlavní role. Mark Wahlberg se následně rozhodl svůj honorář věnovat hnutí Time's Up. (hansel97)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama