Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že Renč nemusí sednout každému, ale já jsem od něj ještě neviděl vyloženě špatný film a Klára Issová je z mého pohledu jednou z našich nejlepších hereček. Ale tohle je bizarní úlet. Víc než nějaký kompaktní celek je to sled podivně stylizovaných skečů, které na sebe občas ani nenavazovaly, o množství zbytečných postav, které už tak velký bordel dělaly ještě větším, ani nemluvě. Vtipná mi přišla jen scéna se sv. Petrem a úsměv dokázaly vyloudit některé z nepovedených záběrů v závěrečných titulcích. A to je sakra málo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám hvězdičku za kameru, i když teda ta závěrečná scéna, přebarvičkovaný pohled na Apolináře, zpívající Mexičany a noční město v pozadí byl kýč jak prase. Ad Mexičani - vlastně jsem nepochopil, co na malém dítěti může dejme tomu šestiletému klukovi připomínat Mexičana? A hodit pod úvodní titulky ústřední song z Desperada, kde to stokrát líp a dravěji zazpíval Banderas, to je taky pěkný úlet. Jinak mne ve filmu mátlo, že Issová vypadá furt stejně - žel stejně ztrhaně. Jako tělo má fajne, jak nám odhalí jedna z posledních scén (i když si teď říkám, proč herečka, která proklamuje svou náklonnost k esoterickým a duchovním světům, má takovou potřebu v každém filmu poukazovat na své dokonalé fyzično?), ale ty vrásky na krku, unavený obličej a vlastně stále stejný výraz (rádoby udiveně vykulený) nejsou pěkný pohled pro oči. Jo, a abych nezapomněl řeč, docela mne překvapilo, že tady jako má být rozptyl řekněme dvaceti let, ale ona vypadá furt na čtyřicet, i když hraje osmnáctku. Poněkud mne pak překvapilo, že je vlastně mamina šestnáctiletého kluka (jehož existence a život se ve filmu v podstatě neřeší). Ruml tady kdovíproč vypadá také pokaždé stejně staře, a navíc jako sňatkový podvodník. Kraus si aspoň nahodí na scénu v porodnici knír, ale zas o to směšněji to vyzní, a ne, není to vtipné. Skáče se tu z obrazu do obrazu, námětem je to něco mezi Prci, prci, prcičky a kdejakou americkou romanťárnou, kde ona neví, že ho má ráda, míjejí se, a pak jí to konečně dojde, takže mne to ani nebavilo, ani vtipné to nebylo, spíše křečovité, a nic mi to ani nedalo. A nahatou Issovou už jsme ve filmech viděli tolikrát, že koho to ještě zajímá? ()

Reklama

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že to bude taková zábava! Velmi jsem se pobavil a nasmál! K tomu rozhodně přispěly herecké výkony, z nichž vyniká především Klára Issová. Ale dobré byly i vedlejší postavy, například ďábelský Pavel Kříž nebo 3 Mexičané. Jen se obávám, že zde to bohužel skončí podprůměrně. České filmy po roce asi 2000 pečlivě vybírám, protože většinou mě moc nezaujmou (například všechny filmy na motivy Michala Viewegha). Jsem proto velmi rád, že tento film je onou světlou a navíc velmi výraznou výjimkou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si předsevzetí, že budu chodit na dámské jízdy v Cinestaru, bohužel to zahrnuje i české filmy jako je tento. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Trapnou podívanou, u které jsem se asi 2x zasmála. Celkově se mi nelíbí, když herec v roli mluví nebo komunikuje s kamerou tím způsobem, že se do ní dívá, v tu chvíli mi to nepřijde jako film, ale jako reportáž nebo dokument. Klára Issová to zvládla herecky skvěle, ve filmu se najde i pár vtipných scén, ale bohužel je to struktura filmu, která se mi prostě vůbec nelíbila a nijak mě neoslovila. Navíc druhou polovinu filmu jsem se vyloženě nudila a zívala jsem a to u správného filmu být nemá. Pro mě podprůměrná česká komedie, kterou už nemusím vidět znovu ani v televizi. ()

dee.n odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdové dno. A to dávám odpad zcela výjimečně. Hloupý, zbytečný, absurdní film. Vždycky si říkám, co se muselo udát, že v tom ti herci skutečně hrají, když četli scénář.No asi je to o penězích, ale nevěřím, že by se pak dokázali na premiéře tohoto "veledíla" tvářit spokojeně a plácat se po ramenou. Hrůzostrašný počit a dno české kinematografie. Od samého počátku, po toužebně očekávaný konec. Prosím, má milovaná paměti, buď milosrdná, chci zapomenout co nejdříve. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • „Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut. A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka filmu Halina Pawlowská. (SONY_)
  • Prvá klapka snímku padla začiatkom júla. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno