Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| Tak tu máme nový thriller s Travoltou v hlavní roli. Příběh o pomstě. No, jednak je to už velmi omletá látka, ale přesto to nikdy zcela neomrzí. Zde bylo ale snad vše špatně. Odpad nedávám, zas nějaké nelogičnosti a věci, které bych neunesl tu nebyli, ale přesto – děs běs. Je smutné, kam až to dnešní béčka spějí. To už by bylo lepší je snad netočit. Travolta se zde trochu snaží hrát, moc mu to nejde ale už – to jeho pravé herecké kouzlo už dávno vyprchalo. A jeho role v tomto braku? To bylo ještě horší než jeho her.výkony. Uvěřit mu roli bývalého zabijáka či žoldáka nebo co vlastně dělal – to se silně nepovedlo. To dál rozebírat nebudu. Příběh, emoce – to zde vůbec nefunguje. Jedině role jeho dcery byla celkem uvěřitelná + jeho hlavní parták byl docela v pohodě. ½ filmu je téměř bez akce, v té druhé se to trochu víc rozjede, ale je utrpení jí sledovat z technického hlediska. Bitky otřesně natočené, snad jen jedna kdy má Travoltův parták šarvátku s několika protivníky, tak mě alespoň trochu povzbudila, ikdyž žádná sláva. Konečné nudné finále – tak tam se párkrát zastřílí, ikdyž ani to mě moc nebavilo. Úplný konec celkem předvídatelný a nezáživný. I jsem se celkově docela nudil. No, víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Furt a furt na ty béčka čumím, holt mi to nedá, snad občas narazím na nějaké slušnější. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

No na ceste pomsty už boli viacerí. Costner, Schwarzie, Neeson, Gibson sa mstil dokonca, tak teraz vytiahli Travoltu. Ten je neveriaci, ale tetuje si Bibliu. Robí si žarty pri zabíjaní, ale spovedá sa na kolenách. Je nepomenovateľné, prečo tento typ príbehu treba hnať do kostola. Ten má odpovede, len všetci ich ignorujú. A tak to je aj tu. Zo zabíjaním v USA rastie chuť a preto to neostane len pri troch vymletých týpkoch. Strieľa sa vyššie a vyššie, ale Johnovi z toho neprepne. Pretože pri úteku z nemocnice si pre nás scenárista pripravil komédiu. Komické prvky, odľahčenosť. Zastrelili sme všetkých tak sa pobavme. A pritom už úvodné titulkové videá nám napovedia, že niečo v USA je zhnité. Problém cesty pomsty sa zasekol aj tu. Ospravedlnenie hľadá v kostole, ale dejovo sa rozpadol ešte pred začiatkom. Nefukčná zložka zloduchov, ktorí sú iba terč. Nič viac. Travolta kožená bunda (!!!) a všetkých castingové klišé od oblečenia až po smiešny plán akcie. Zlatý Ayer a ďalší. Po koľajniciach si film odsýpa čo všetci vedia, ale jedno stojí za to. Všimnite si na viacerých miestach (najmä prvá návšteva v holičstve) Travoltu, jeho účes (!), tvár (!) a bočný profil. Toto je deja vu Terminátor (1984) aka Arnold. To len jediné, čo ma upútalo. Codename: Jeremiah. (videné 02.07.2016, BDrip) ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nenadchne ani neurazí. Travolta sterilný, len tie nastrelené vlasy bili do očí jak sviňa. Naopak extrémne pozitívum filmu Christopher Meloni, je to drsňák ako zo starej školy, ale niet sa čo čudovať, keď sa s nožom postavil v Man of Steel samotnej Faore-Ul :) Pokračovanie by som si vedel predstaviť. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ brakovských filmov, v ktorých hrá posledné roky Cage. Bývali špecialny vojak, niekoho mu zabijú, nečinnosť polície, zo skrine vyberie svoju starú zbraň a ide sa mstiť. Ozaj sme potrebovali ďalší takýto lacný, predvídateľný film s Travoltom a jeho nastrelenými vlasmi v hlavnej úlohe? 1 z 5 ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)
  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama